5 аеробни упражнения за стегнат корем

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт
Според скорошни проучвания, мазнините в коремната област увеличават риска от сърдечносъдови заболявания.  Точно и затова е важно да контролирате мазнините в тази област, в която всички знаем, че това всъщност не е толкова лесно.
 
Здравословният хранителен режим е едно от най-важните неща, за да поддържате ниско ниво на мазнини в тялото. Ръка за ръка с него вървят и тренировките, които са също толкова важна част колкото храната.
 
Ето и 5 аеробични упражнения, които със сигурност ще ви помогнат да премахнете мазнините около корема. Правете някое или комбинация от тези упражнения поне 20 минути на ден и след няколко месеца ще видите осезаеми резултати.
 
1. Тичане
 
Тичането е един от най-ефективните начини за тренировка на цялото тяло. В случай, че сте начинаещи започнете с по краткотрайно и бавно тичане и градивно увеличавайте скоростта и времетраенето.
 
2. Плуване
 
Водата дава допълнително съпротивление на тялото, което се движи през нея и с това ни кара да напрягаме почти всички мускули в него. То е особено полезно за хора с наднормено тегло или стари хора, защото няма натоварващ ефект върху ставите както тичането или ходенето. Плуването също така забървза метаболизма и позволява на тялото да изразходва повече калори,и дори когато е в покой.
 
3. Ходене
 
Едно от най-простите аеробни упражнения за стягане на корема е ходенето. 
 
Всеки ден всички от нас прекарват време ходейки, но не всички имат плоски кореми, защото средно прекарваме не повече от 10-15 минути в ходене. За най-добри резултати се разхождайте по поне 1 час на ден.
 
4. Каране на колело
 
Карането на колело не само ще ви спести пари, а също така ще се придвижвате и по-бързо докато в същото време горите калории. Също както при плуването, колоезденето не натоварва ставите и кара тялото да изразходва калории, дори когато е в покой.
 
5. Вдигане на тежести
 
Вдигането на тежести не само спомага за извайване на прекрасно тяло, но също така забързва и метаболизма. Това също е и най-ефективният метод за изгаряне на калории, тъй кара тялото да изразходва почти двойно повече калории в покой отколкото колоезденето или плуването.
 
Свалянето на килограми е трудно, но тези упражнения със сигурност ще го направят с една идея по-лесно. Полезен съвет е да тренирате на интервали и от време на време да спринтирате или карате колелото с всички сили за около 30 секунди. Това допълнително ще забърза метаболизма и ще спомогне за загубата на мазнини.

 

Коментари към "5 аеробни упражнения за стегнат корем":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg