5 знака, че е време да си починете от срещите

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Всички познаваме тази жена – тази, която вечно прескача от мъж на мъж и тъкмо е скъсала с един и хоп – вече е с ново гадже. Тя никога не е била необвързана, никога не си е оставяла време за себе си.

Много често тя е жената с ниско самочувствие, която смята, че ще намери себе си, ако намери идеалния партньор. Никога не остава сама от страх да не остане вечно сама. Никога не е удовлетворена от отношенията, които създава в бързината да намери мъж.

Може и вие да сте тази жена. В такъв случай погледнете реалността в очите и поне за кратко кажете „не“ на мъжете, останете сама. Безразборните връзки са само временно повишение на самочувствието.

Няма значение колко щастливи изглеждате на пръв поглед с новата ви половинка, това няма да продължи дълго. И причината за това е простичка и ясна – защото не знаете как да бъдете щастлива със себе си, без мъжко внимание, защото не обичате себе си. Тази истина винаги излиза наяве и всеки мъж в живота ви рано или късно си тръгва.

Затова погледнете добре поведението си по отношение на срещите и ако откриете тези знаци, време е да си дадете време! Време насаме със себе си, без мъж наоколо. Време без срещи.

Лъжете мъжете за работата си

Казвате на мъжете, че сте адвокатка, докато всъщност сте секретарка на адвокат, казвате им, че сте мениджър, докато всъщност сте асистентка на мениджъра. Това означава, че нещо не е наред. Ако правите това, всъщност показвате, че не сте щастлива там, където сте в момента в живота си. И затова изпитвате нужда да лъжете, за да впечатлите мъжа. Създавате си по-добре реалност, но лъжете себе си. Ако той е луд по тази ваша версия, значи живеете във фантазия. Може би искате да ви възприема по определен начин, а лъжите ви повишават самочувствието ви, защото той ви вижда само в една позитивна светлина. Но това не води до нищо добро. В някакъв момент няма да можете повече да поддържате тази илюзия, а да не говорим, че лъжата сама по себе си ви вреди. Решението на уверения човек, който има реална преценка за себе си и знае как да бъде щастлив – намира си друга работа, където ще се чувства по-добре.

Лъжете мъжете за много дребни неща

Наистина ли си мислите, че истината никога няма да излезе наяве? Може и да ви се струват на пръв поглед дребни, но издават нездраво желание за силата, която идва с това, че ви смятат за определен тип човек, какъвто искате да бъдете, но не сте. Издават и жаждата за внимание, което означава, че не цените достатъчно себе си. Ако лъжете мъжа до себе си за каквото и да било, всъщност поемата по пътя, който ще ви отведе до загубата на уважението му.

Пристрастена сте към мъжкото внимание и одобрение

Любовта може и да е като наркотик за вас. Усетите ли висините, в които ви издига неговото внимание, започвате все повече да копнеете за него. И понеже мехурът на заблудите около вас се спуква бързо, търсите това внимание при следващия мъж. Никой няма да оспори, че това усещане е страхотно. Но когато поставяте срещите с мъж, който познавате от два часа, пред приятелите, близките си, това не е добре. И може да доведе до разрив в отношенията ви с най-близките ви хора, тези, които ще са до вас, за разлика от поредния мъж в живота ви.

Забавлявате се с него, само когато пиете

Ако не се забавлявате на трезва глава, ако не ви е приятна компанията му без чаши с алкохол, как си представяте да живеете с него, например?  Всичко това отново засяга собственото ви отношения към вас самата. Нямате нужда от питиета, за да се забавлявате, ако наистина обичате себе си. Тогава ще попаднете и на мъжа, с който ще ви е приятно винаги, без значение дали има чаша вино до вас или не.

Не се чувствате щастлива и пълноценна без мъж

Истината е, че за да намерите истинска любов, не трябва да има особен контраст между това колко сте щастлива сама и колко сте щастлива, когато имате връзка. Да, със сигурност ще бъдете по-щастлива в една връзка с всички споделени емоции, но пълноценният човек знае как да бъде щастлив и сам. Именно това е смисълът на връзката – когато двама души, пълноценни личности, споделят щастието си, а не когато единият се нуждае от другия, за да е щастлив. 


 

Коментари към "5 знака, че е време да си починете от срещите":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg