5 мантри, които помагат при раздяла

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Много е лесно да се каже, че в един такъв неприятен момент като раздялата трябва да останем позитивни и да гледаме напред. Но не е толкова лесно да се изпълни. Много често по-скоро се „давим“ в болката си и наяве излизат страхове и съмнения, които ни мъчат. В крайна сметка обаче търсим своите си начини да преодолеем промяната. И в тези опити честичко ще се улавяте, че си повтаряте едни до болка познати фрази – толкова често, че спокойно можем да ги наречем мантри, които обаче наистина имат ефект.

Обичам себе си

Номер едно! Не само при раздяла. Ще се изумите как тези думички могат да променят живота ви. Трябва да си напомняте, че любовта на другия не е любовта, която ви определя. Любовта, която ви прави силни, е тази, която имате към себе си. Тя е основата на всичко останало – на любовта, която давате на другите, и на тази, която получавате от тях.

Искам да бъда щастлива

Много е лесно да останете в лоша връзка, само защото сте свикнали с нея или се страхувате от промяна. Да се чувствате добре не е същото като да сте щастливи. Всеки, абсолютно всеки заслужава щастието си, но и трябва да е готов на голяма промяна, за да го получи. Повтаряйте си това и ще се вдъхновите да направите необходимото.

По-добре съм без него

Може и да ви отнеме известно време да го видите, но за да свърши една връзка, имало е причина. Това означава, че имате нужда да промените нещо, да продължите нататък по друг път. Не спирайте да си повтаряте, че сте по-добре без него, дори и в началото да не вярвате – с времето ще го осъзнаете и ще се освободите от бремето на раздялата.

Минаха …дни от раздялата ни и се чувствам

Ще се изненадате колко помага това да си водите нещо като дневник на чувствата след раздялата ви. Може да ги записвате или просто да си ги казвате, но задължително им отделете малко време от деня си, за да осъзнаете напълно как точно се чувствате. В първите дни ще ви е тежко, но продължите ли да го правите, ще ви става все по-леко и по-леко.

Ще намеря някой по-добър

Животът ме научи да вярвам с цялото си сърце, че е истинска онази мъдрост, че когато Бог затваря една врата, отваря друга, че ако нещо не ни се случва, то е, защото ни е предвидено нещо по-добро. Кажете си това и за бившата си половинка. Пожелайте му щастие и отворете сърцето си за по-добрия мъж, който ви чака някъде.

 

Вижте още:

Абсолютната трагедия да срещнеш любовта на живота си в неподходящото време


 

Коментари към "5 мантри, които помагат при раздяла":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg