7 знака, че е време да изхвърлите стария грим

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Козметика

Ясно е, че понякога просто не ни се иска да се разделим с уникално красивата и удобна кутийка на пудрата, с любимия цвят червило, което има още мъничко за ползване, с ултра удобната тубичка на спиралата. Но голямото правило на безопасното разкрасяване гласи, че не бива да задържаме и използваме стария грим. Нещо повече, дори да ни се струва, че е наред, дойде ли моментът, в който гримът е преседял позволените месеци отворен, без значение колко от него остава, просто трябва да го хвърлим. Защото в противен случай рискуваме да си докараме много сериозни кожни проблеми.


Кога гримът трябва да бъде заменен?


Фон дьо тен
Течният фон дьо тен има тенденцията да се разваля по-бързо от прахообразния заради съдържанието на вода. Обърнете внимание кога го отваряте. Не го задържайте повече от година след отварянето му. Продуктите с маслена база ще издържат 6 месеца по-дълго, но в никакъв случай не използвайте фон дьо тена си след този период. Ако забележите признаци на разслояване на фон дьо тен или промяна на цвета, незабавно го изхвърлете.


Спиралата
Това е един от най-опасните продукти за разкрасяване и с най-краткотраен живот. Заедно с четчицата вкарваме и бактерии, които се развиват в тубата и които можем да пренесем върху миглите си – сериозна предпоставка за възпаление на очите. Сменяйте спиралата си на всеки 3-4 месеца и я хвърлете веднага, ако усетите от нея неприятна миризма.


Очната линия
Очната линия също може да създаде проблеми. Време е да изхвърлите старата течна очна линия, ако започва да изсъхва и усетите бучици в нея. Кога е време да се отървете от молива ще познаете по белия филм, който се образува върху него. За да предотвратите това, редовно трябва да подостряте молива(ако не е автоматичен).


Червилото
Червилото е може би продуктът, който купуваме най-често и най-често изоставяме. Не бива да ползвате червило на повече от една година, а ако забележите, че се е втвърдило, изсушило или променя аромата си – в кошчето за боклук! За да се предпазите от пренасянето на бактерии с червилото, използвайте четка за нанасянето му. Задължително я използвайте, ако имате настинка или грип.


Сенки за очи
Кремообразните сенки за очи може да си позволите да задържите за една година, прахообразните дори за две. Но все пак бъдете внимателни, защото това е нещо, което слагате на очите си. За да удължите живота им до това време, използвайте само чисти четки, за да не пренесете бактерии в сенките.


Коректор
Чистата четка е задължителна и ако използвате коректор в бурканче или кутийка. Ако спазвате това правило, той ще издържи година и половина. Не е толкова дълъг животът на коректора под формата на стик – само година. Но ако усетите неприятна миризма(най-често се случва това), веднага спрете да ползвате коректора.


Четките и гъбичките
Условие номер едно за по-дългия живот на гримовете ви е да ги ползвате с чисти четки. Но не само миенето е от значение за чистотата им. Често забравяме, че колкото и да ги мием, четките също си имат живот. Гъбичките може да ползвате около 6 месеца, като ги миете добре след всяко ползване. Ако четките ви се "скубят", отървете се от тях.

 

Вижте още:

Топ продуктите за слънцезащита това лято

10 аромата, перфектни за лятото
 


 

Коментари към "7 знака, че е време да изхвърлите стария грим":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg