7 начина да обновиш приятелство

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Когато станем супер-натоварени в ежедневието си, някои приятелства като че ли естествено отпадат. Но това не означава, че не можете да съживите връзката. "Дори да е изминало много време, струва си да запазите онези грижовни приятели, които ви познават наистина, на които можете да се доверите и  към които да се обърнете в криза". Желанието  да се възобнови приятелството обаче не е достатъчно. Трябва да откриете начин за повторно свързване, което може да бъде трудно след месеци или години на спорадичен или нулев контакт. Ето най-добрите първи стъпки, които трябва да направите, за да върнете приятелите си обратно в живота си.

1. Напишете й съобщение във Facebook

 

Свързването  по електронен път е един от най-лесните начини за наваксване. Но какво да кажете в това първо съобщение? Започнете с някаква информация за това колко заета сте били и след това добавете подробности за това, което сте правили. Споделянето на актуализации за живота ви може да насърчи приятелката/приятеля ви да отговори със същата откритост. След като се свържете отново, планирайте да се срещнете лично. "Не можете да замените Facebook или други форми на социални медии с истинските взаимоотношения".

2. Възобновяване на връзката чрез любимото време за забавление

 

Дейност, която сте правили заедно може да възстанови загубено приятелство, казва Целестин Чуа, основател на блога „ Лични постижения”. "Тъй като това ви е привличало в миналото, то трябва да възроди положителните спомени и да ви сближи отново", обяснява тя. Започнете, като изпратите по имейл на приятелката си списък със споделени любими дейности и изявете желание да направите едно от тях. Всичко - от това да пазарувате до това  да посетите заведението, което и двамата/двете обичате, може да възстанови връзката ви.

3. Изпратете написана на ръка картичка

 

Една картичка по пощата може да бъде приятна изненада за приятел, с когото не сте говорили от известно време. И няма нужда да чакате празник за извинение, за да го изпратите; Послание"просто защото" може да рестартира връзката ви по всяко време, казва Шери Голдсмит,  житейски съветник за жени и психиатър. Във вашето  писмо бележка: "Не бъдете твърде настоятелни", предупреждава тя. "Жените са заети и не искат да чувстват, че приятелството върви с твърде много прикрепени ангажименти". Така че избягвайте да споменавате миналото или конкретните дати, когато можете да се срещнете. Вместо това оставете съобщението отворено, обяснявайки, че сте на разположение за обяд или питие напитки през следващите няколко седмици, казва тя. И й напомнете за най-добрия начин да се свърже с вас.

4. Уговорете си телефонна среща

 

Чуването на глас на приятел може да бъде чудесен начин да се свържете отново. Но при забързаните графици може да изчакате известно време, преди да се уцелите. Ето защо е най-добре да насрочите чат. Оставете гласова поща с времето, когато сте на разположение, предполага Шаста Нелсън, основател на GirlFriendCircles.com, сайт за женско партньорство. Щом веднъж сте чули приятелката си по телефона, не забравяйте да насрочите време за друга среща – по телефона или лично.

5. Направете нещо неочаквано и любезно

 

Независимо дали изпращате ръчно  изработен подарък или любимите бисквитки, приготвянето на малка изненада може да проработи добре, за да възобновите приятелството, особено с някого, когото някога смятахте за добър приятел. "Това ще отвори сърцето на вашите приятели, което ще укрепи приятелството", казва Чуа. Просто не прекалявайте с хубавия жест; Изпращане на нещо по-достъпно, отколкото да цъфнете на прага на приятеля си, е най-добрият ви залог.

6. Поканете я на събитие

 

Имате ли допълнителен билет за концерт, парти или филм? Да заведете приятелката си на събиране може да бъде по-небрежно и по-малко смущаващо, отколкото да се срещнете лице в лице, сами. "Това отнема напрежението и ви позволява да се отпуснете в групова среда", обяснява Чуа. Вместо да се впуснете в сериозна дискусия за това, защо сте се разделили, ще се социализирате с други хора или ще се насладите на забавление, което може да направи вашата среща по-малко неудобна.

7. Опитайте нещо ново

 

Създаването на забавни спомени заедно е сигурен начин да се възобнови приятелството, казва Чуа. Изпратете имейл на приятелката си, за да се срещнете и да предложите списък на дейностите, които сте имали предвид, за да опитате да се съберете. Някои идеи: да играете пейнтбол, скално катерене, да учите танци и да се разхождате, казва Чуа. "Това е чудесен начин да научите нови неща за вашата приятелка и да намерите нови общи неща, за да се свържете отново".


 

Коментари към "7 начина да обновиш приятелство":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg