7 правила на щастливата връзка

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Да живееш с друг човек никога не е безболезнено и леко. Но и нищо не може да се сравни с това да споделиш живота си, мислите си и чувствата си с половинката си.


Връзката е изживяване, от което може да почерпите ценни уроци. А ако навреме осъзнаете тези правила, тогава ще се радвате на дълга и щастлива връзка.


Любовта не е даденост, а решение
Чувствата идват и си отиват. Това е жестоката истина. Да обичаш някого е решение, което взимаш всеки ден. Най-лесно е да приемеш нещо за даденост, а направиш ли го с човека, когото обичаш, любовта бавно угасва. Затова се събуждаш, поглеждаш любимия човек и с цялото си същество осъзнаваш, че и днес ще го обичаш. И не позволяваш на дребни дразнения да ти пречат.


Не обръщайте внимание на зложелателите
Винаги ще се намерят хора, които да ви кажат, че не си подхождате, не сте един за друг. Винаги ще се намерят хората, които ще ви предричат скорошна раздяла. Тайната е никога да не се влияете от хорското мнение, винаги да слушате сърцето си.


Не надценявайте секса
Не всички сексуални изживявания се случват като по филмите. Всъщност изобщо не се случват като по филмите. Животът ни е забързан, а ангажиментите уморителни. Често имаме работа до късно, често искаме да се видим с приятели, често сме прекалено уморени, често просто не сме в настроение. Не премисляйте прекалено как и какво да се случи. Оставете се на желанията си.


Не забравяйте какво означава целувката
Тя не е като ръкостискането. При толкова много семейни двойки сме виждали това – целуват се машинално, за поздрав, все едно се поздравяваме с колеги. Не допускайте да превърнете целувката в навик. Възползвайте се от всеки момент, в който може да размените истинска, страстна целувка, така че да почувствате този миг специален.


Споровете са нещо нормално
Всяка двойка се кара и това е нещо нормално. Както казахме, съжителството с друго човешко същество никога не е иделно гладко. Не позволявайте обаче да си легнете ядосани, защото ще се събудите ядосани, а този гняв се трупа, докато не избухне в голям и наистина сериозен скандал.


Бъдете най-добри приятели
За да избегнете скандалите, двамата трябва да си говорите. Да бъдете болезнено откровени, дори това да коства рани. Но и трябва да споделяте спокойни, лежерни моменти, разговори, в които си споделяте всякакви неща и се смеете заедно. Трябва да бъдете най-добри приятели.


Мечтайте заедно
Здравата връзка расте заедно със споделените мечти. Тя не е просто мястото, на което вече сте пристигнали, а път, процес, развитие. Дали ще мечтаете за нова работа, нов дом, да пътувате по света, да си купите супер яка кола, споделете мечтите си и заедно направете нещо, за да се сбъднат.
 


 

Коментари към "7 правила на щастливата връзка":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg