7 януари – ден за изневяра!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Оказва се, че и изневярата също си имала час пик. Или по-скоро – ден пик! И ако днес много хора празнуват Ивановден, то не малко ще се отдадат на нощта на голямото разпускане…

Какво имаме предвид ли? Оказва се, че именно на 7 януари броят на изневерите нараства страшно много. Обикновено това е денят, в който свършват коледните отпуски за много хора и стартира работното ежедневие. А заедно с него и палавите прегрешения извън брачното легло.

Това е станало ясно след изследване на сайта за извънбрачни връзки IllicitEncounters.com. И именно на днешната дата броят на желаещите да кръшнат придобива рекордни размери.

Каква е причината? Може би сте чували, че след Коледно-новогодишните празници се подават най-много молби за развод. Е, логиката е горе-долу същата. Дните, които трябва да са изпълнени със семейна топлина, радост и обич, често се оказват голямо изпитание за двойките. Те са непрекъснато заедно, всичко „трябва” да бъде идеално, което, разбира се, няма как да стане. Съответно обстановката се нажежава и когато дойде жадуваната свобода от домашния „уют”, хората търсят утеха в нечии други прегръдки.

Или както обяснява Роузи Фрийман-Джоунс – говорителят на сайта: „Коледа и Нова година са време, когато двойките прекарват интензивен период заедно и със семействата си. Това може да се окаже доста потисническо и понякога води до ситуация, в която и двамата партньори се дразнят от присъствието на другия, а скритите проблеми се изострят. 7 януари по традиция е един от първите работни дни и означава връщане към свободата. Съпрузите се възползват от тази възможност, за да опитат от всички неща, които не са могли да опитат под зоркото око на партньора си. Това означава много флиртове във Фейсбук, много забавление и игри в офиса и рекорден брой хора, които се присъединяват към Illicit Encounters”.

Освен това зимния период като цяло е по-предразполагащ към изневери. Причината е, че по-дългите нощи и студеното време водят до емоционални разстройства. А от там и хората имат нужда от утеха. Специалистите дори обясняват, че изневярата може да е несъзнателен опит да се преодолеят депресантските настроения през зимата чрез секса, който е един от най-мощните стимулатори за добро настроение…

Е, да, де! Но това не си е извинение. Приятели, ако държите на половинката си, по-добре използвайте зимните студове, за да стоплите още повече отношенията си. Мушнете се под одеялото, с чаша топла ароматна напитка или вино, гледайте филм, слушайте музика, говорете си… И вие си знаете как да продължите. А ако ви се иска нещо чуждо, по-добре се замислете дали си струва да си губите времето взаимно.


 

Коментари към "7 януари – ден за изневяра! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg