8 неща, които бременните не бива да правят

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Бременност – един от най-щастливите периоди за всяка жена, въпреки, че е съпроводен и от неразположения. Но безспорно целта на всяка бъдеща майка е да износи и роди здраво дете. Точно затова ние ви подготвихме списък с няколко дейности, които са абсолютно забранени по време на бременност.

 

1. Не можете да вдигате тежко! Максимумът 2.5-3 кг. и то пак не е препоръчително. Защото това увеличава напрягането в коремната кухина и може да предизвика аборт.

 

2. Не бива да се подлагате на рентгеново облъчване. То може да увреди нервната система на бебето.

 

3. Не бива да употребявате алкохол и наркотици. Спрете тотално или поне драстично намалете цигарите.

 

4. Не спортувайте прекалено активно. Забранени са вдигането на тежести, карането на колело, ездата, скалното катерене и всички видове по-рисков спорт. По-добре се насочете към упражнения за бременни, правете си дълги разходки или плувайте.

 

5. Не използвайте заместители на захарта! Те съдържат химикали, които могат да попречат на нормалното развитие на централната нервна система на плода.

 

6. Никакъв солариум! Както и слънчеви бани в горещите часове на деня. Така можете да увредите имунната система на бебето или да си докарате сериозни проблеми с износването.

 

7. Без сауна! Нагряването на плода е опасно, а да не говорим, че може да се появят проблеми с дишането ви.

 

8. Намалете кафето и силните чайове. Ако можете да ги спрете, още по-добре. Кофеинът минава през плацентата и навлиза в кръвоносната система на детето.

 

И помнете за всяко нещо, за което изпитвате съмнение, питайте лекаря си. Без да се притеснявате, че го натоварвате излишно. Това е част неговите задължения, затова се консултирайте, вместо да предприемате нещата на своя глава.
 


 

Коментари към "8 неща, които бременните не бива да правят":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg