Агнешко бутче за Гергьовден

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Няма начин, на Гергьовден се хапва агнешко! Ако се чудите как да го приготвите този път, ето една рецепта, идеална за случая - агнешко бутче с лимон, канела и още...

Необходими продукти:
1 агнешко бутче
сок от 1/2 лимон
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. мляна канела
щипка смлян карамфил
листа от 2 стръка джоджен
60 мл (4 с. л.) олио
смлян черен пипер и сол
сок от 1 лимон, допълнително

Начин на приготвяне:
Бутчето се измива и подсушава.

Отделно се смесват лимоновият сок, ситно нарязаният джоджен, пресованият чесън, карамфилът, канелата и олиото. Сместа се подправя на вкус със сол и черен пипер, след което се разбърква добре.

Агнешкото бутче се нaмазва с приготвената смес. Оставя се да престои 3 часа.

Фурната се загрява на 180 С.

Агнешкото бутче се прехвърля в тава с малко вода. Пече се около 1-1 и 1/2 часа като периодично се полива с отделения сок.

Бутчето се изважда от тавата, а сосът се прецежда и се разрежда със сок от 1 лимон.

Ястието може да се сервира със зелен фасул или с печени пресни картофи с розмарин.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Агнешко бутче за Гергьовден":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg