Виктория Бекъм, Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън, Кирстен Дънст… Какво е общото между тях ли? Освен че са супер известни, те са и луди по една и съща диета, която се превръща в тотален хит. А именно балансираният хранителен режим с алкални продукти!
Какво е предимството на това да поддържаш линия, хапвайки само алкални храни? Те са много полезни, защото са с ниска киселинност и така неутрализират киселините, натрупани в организма. Това пък спомага за балансирането на нивото на pH в тялото.
Сигурно вече се питате и кои по-точно са алкалните храни? Зеленчукови и плодови сокове, суров спанак, чесън, магданоз, брюкселско зеле, кервиз, морска сол, лимони, дини, пъпеши, ананас, грозде без семки, стафиди, билкови чайове, лимонена вода – всички те са продукти с висока алкалност.
Храни като моркови, зелен фасул, маруля, тиквички,чушки, пресни картофи (с люспите), ябълки, круши, грозде, касис, киви, кайсии, банани, авокадо, праскови, тиква, лешници, бадеми, зелен чай и кленова захар или сироп също спадат към списъка с алкалните храни.
Специалистите съветват обаче да се изключи чаят от менюто и за най-добър резултат да се консумират поне 70% алкални продукти. Необходимо е да забравите и за нишестените храни, тестените изделия, пшеницата, соята, всички млечни продукти, месото, рибата и мидите, кафето, захарта, газираните напитки и алкохола.
Хубавото е, че е позволено 30% от продуктите в менюто да са с по-висока киселинност.
Е, как ви се струва тази диета?