Ботоксът подобрява любовната връзка!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Не знаем дали е повече трагично или комично, но… Оказва се, че ботоксът може да подобри семейните отношения между двама души. И то как! Както прикрие негативните емоции.

До този интересен извод е стигнал американски дерматолог, които се ползва с много добро реноме. Преди време негова пациентка се обърнала към него с молбата да заличи бръчките й с помощта на ботокс. В последствие станало ясно, че токсинът има още един ефект. Доста неочакван ефект. С други думи – подобрил е значително отношенията й със съпруга й.

На какво се дължи това? Не, не става дума за някаква тайна съставка, а за ефекта на ботокса да намалява мимиките. Прикривайки бръчките той прикрива и проявата на отрицателни емоции. Дерматологът дори твърди, че чрез това средство проявите на гняв и симптомите на депресия значително намаляват.

Или пък просто пациентът не може да си каже какво му е?! Извинете – покаже!

Теорията на специалиста обаче е по-различна. Според него психическото състояние е пряко свързано с изражението на лицето. Така, парализирайки мускулите на лицето ботоксът спомага и да се избегнат негативните емоции. Или иначе казано – щом човек не може да се мръщи, не може и да се сърди.

Въпросът обаче е дали това не се отразява и на щастието ни?! Ако не можем да се усмихваме с цялата си изразност, то по тази логика ботоксът не ни ли прави по-нещастни?

В крайна сметка монетата винаги има две лица. Изборът е ваш, приятели. 


 

Коментари към "Ботоксът подобрява любовната връзка! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg