Ако са ви останали сварени великденски яйца и се чудите какво да ги правите, преди да са се развалили, имаме идея за вас. Вкусна идея! От тях можете да си направите лесно ястие с домати и лук. Ето как става...
Необходими продукти:
8 твърдо сварени яйца
300 г (2-3 глави) кромид лук
1/2 червена чушка
1-2 с. л. зехтин или олио
80 г доматено пюре
4 с. л. бял винен оцет
1/2 връзка магданоз
1/4 ч. л. смлян кориандър
смлян черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на тънки полумесеци, а чушката на дребни кубчета. В голям тиган се сгорещява мазнината и се прибавят лукът и чушката. Пържат се до пълното омекване на лука около 5-8 минути на среден огън.
Сипва се оцетът и доматеното пюре и огънят се увеличава. Готвят се 7-10 минути, като се разбърква непрекъснато и се следи да не загори.
Поръсват се с кориандър, сол и черен пипер на вкус.
Тиганът се сваля от котлона и се поръсва със ситно нарязан магданоз. Лукът се оставя да се охлади.
След това в чиния за сервиране се поставя част от лучено-доматената смес, а отгоре се нареждат обелените и нарязани на половинки яйца. По желание варените яйца с лук се поръсват с допълнително магданоз.
Добър апетит!