Вита баница с тиква и орехи

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Добро утро! Какво ви се хапва днес? На нас така ни домъчня за вкусотийките на баба, че не се сдържахме и решихме да се поглезим с нещо традиционно за закуска! Как ви се струва вита баница с тиква, орехи и канела? Мммм... вкусно, нали? Ето рецептата – насладете й се и вие!

Необходими продукти:
За тестото:
400 гр брашно + 100 гр за разточване
1 ч. л. сол
200 мл хладка вода
4 с. л. олио

За плънката:
600 гр настъргана тиква
3 с. л. олио
100 гр счукани орехи
120 гр захар
1 ч. л. канела
50 гр галета

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното заедно със солта. Месете го като постепенно добавяте водата. Когато е готово, оставете го да престои за около 30 минути покрито с кърпа.

В това време загрейте олиото за плънката на котлона, добавете тиквата и захарта и ги оставете да се задушат за 3-4 минути. Разбърквайте периодично. След това отстранете сместа от котлона и добавете канелата, орехите и галетата. Оставете получената консистенция да се охлади.

Разделете тестото на 4 парчета и от всяко разточете тънък лист. След като стане достатъчно голям, започнете да го навивате на точилката като след всяко навиване го придърпвате настрани с лек натиск на ръцете. Едновременно с това движете точилката напред-назад. След това разстелете кората, обръщайки я на 180° и отново я разточете по същия начин. Направете това няколко пъти, докато кората стане почти прозрачна.

Намажете 4-те кори с плънката и ги навийте на руло. Подредете ги в тава като ги увивате във формата на кръг. Намажете баницата отгоре с олио и печете на предварително загрята на 200°C фурна.

Когато е готова, изчакайте да се охлади малко, поръсете я с пудра захар и можете да нападате!


 

Коментари към "Вита баница с тиква и орехи ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg