Витамин С: Какво да знаем за него

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Витамин С е необходим на организма особено в период на годината, когато се предпазваме или лекуваме настинки и различни грипови състояния.

Добре е обаче да знаем правилната мярка, защото прекалено високата доза витамин С може да причини повече вреда, отколкото полза.

Според диетолозите по време на повече усилия, стрес или вирус, е препоръчително да се засили, без да се надвишава прекалено, приемът на аксорбинова киселина.

Над 2000-25000 милиграма на ден от този витамин е дозата, която вече се превръща в токсична.

Според проучване, приемът на витамин C е най-ефективен при хора, които не получават достатъчно хранителни вещества чрез своя хранителен режим.

Необходимо е и правилният хранителен режим да осигурява достатъчно количество витамин C.

Тогава е хубаво да сме наясно и от кои храни можем да си го набавяме.

В една чаша портокалов сок например се съдържат около 50-75 милиграма витамин C, а във фреша от броколи има 100 милиграма, в този от червени чушки – 190 милиграма…

Важното е да се съобразяваме с необходимостта, която има нашият организъм от този витамин, спазвайки здравословното количество, което приемаме ежедневно.
 


 

Коментари към "Витамин С: Какво да знаем за него":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg