Една много вкусна, подходяща за всички, които обичат кулинарните предизвикателства и се нуждаят от още идеи, за да обогатят с нова гозба трапезата.
Крем супа от кестени и тиква
За да я приготвите, ще са Ви нужни:
- стрък магданоз,
- настъргано индийско орехче,
- черен пипер,
- сол,
- 20 мл. от гроздови семки,
- 700 мл. прясно мляко,
- 200 мл. течна сметана,
- 650 грама тиква,
- 100 грама обелени кестени,
- крутони,
- 50 грама настърган кашкавал.
Пригответе си обелена и нарязана на парчета тиква.
Потопете кестените в студеното мляко и ги поставете на слабо загрят огън, докато млякото започне да се надига. Прибавете тиквата и изчакайте докато се свари.
Когато е готова, махнете от огъня и прибавете сметана, сол на вкус, черен пипер, индийско орехче и олио.
Пасирайте сместа, разлейте в купи, настържете кашкавал, гарнирайте с листенца магданоз.
Може да прибавете и малко крутони.