Вкусна рецепта за печено свинско с тиква

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Нужно ли е да имаме празник, за да си приготвим нещо по-така за вечеря? Нас ако питате – твърдо „Не!”! А и неделята е чудесен повод, за да се поглезим с вкусно ястие в компанията на най-близките ни хора. Е, предлагаме ви да пробвате това – печено свинско с гарнитура от тиква! Звучи апетитно, нали? Ето рецептата как да си направите 4 порции от тази вкусотийка.

Необходими продукти:
1 кг свинско месо
1 кг тиква
2 големи глави лук
2 големи скилидки чесън
1 с.л. салвия (градински чай)
2 ч.ч. бяло вино
зехтин
сол
смлян черен пипер
няколко стръкчета пресни риган, розмарин, мащерка


Начин на приготвяне:
Смесете 1/2 ч. ч. зехтин, чесъна, мащерката, ригана и розмарина и ги пасирайте на пюре. Намажете с получената смес месото, поръсете го със сол и черен пипер на вкус и го поставете в съд за печене. Добавете 1 ч. ч. вино и малко вода и покрийте съда с алуминиево фолио. Месото се пече около 50 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато времето изтече, махнете фолиото и запечете месото още 15 минути, за да хване коричка.

През това време нарежете лука на ситно, а тиквата на едри кубчета. Задушете лука в малко зехтин, добавете тиквата, сол и черен пипер на вкус, както и 1 ч. ч. бяло вино и салвията. Всичко това задушавайте на слаб огън, докато тиквата омекне. Необходими са ви около 20 мин.

Когато месото е готово просто го нарежете и го гарнирайте с приготвената тиква!


 

Коментари към "Вкусна рецепта за печено свинско с тиква ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg