Вкусни кроасани с шоколад

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Няма да ви лъжем, тази рецепта изисква няколко неща – ентусиазъм, майсторство, търпение и любим човек, който да си заслужава старанието в кухнята. Но ако се осмелите да изпечете домашни кифлички с шоколад, мъжът до вас трябва да е луд, за да не ви направи предложение за брак.

 

Необходими продукти:
1 чаша масло
7 гр мая
3 с. л. захар
1/2 чаша топла вода
2/3 чаша мляко
4 чаши универсално брашно
1/4 чаша олио
2 ч. л. сол
2 големи яйца
3 квадратчета шоколад

Начин на приготвяне:
Оставете маслото да се размекне и го разточете върху лист за печене, докато се получи правоъгълник с размери 25 на 20 см и дебелина около 1 см. След това го оставете да се охлади.

Смесете маята с една лъжица от захарта и водата и я оставете да престои 5 минути.

Загрейте млякото до 40 градуса и го смесете с маята и оставащите две супени лъжици захар. Добавете две чаши брашно, олиото, солта и яйцата. Разбийте всичко с миксер, докато се получи гладко тесто. Постепенно добавете оставащото брашно, докато се получи меко тесто.

Извадете тестото от съда и на набрашнена повърхност го месете около 10 минути, докато стане гладко и пухкаво. Оформете го на топка и го поставете в намазнена купа. Обръщайте го в нея, докато се намазни цялото. Покрийте купата и оставете тестото да втасва за около час - докато удвои размера си.

Спаднете тестото и отново го оставете за около час.

След като второто втасване отново го спаднете, извадете го и го оставете върху набрашнена повърхност. Разточете го на правоъгълник с размери 60 на 25 см. В центъра му поставете маслото. Сгънете ръбовете на тестото така, че да не се вижда маслото.

Разточете тестото до първоначалните му размери и сгънете двата му края към средата, без да ги припокривате. Сгънете тестото още веднъж в средата и го покрийте с влажна кърпа и се оставя да почива един час.

Процедурата се повтаря още два пъти като тестото се охлажда по тридесет минути след всяко разточване. След това се увива в алуминиево фолио и се оставя в хладилника за осем часа.

След това разделете тестото на четири равни порции. Едната от разточете на кръг с диаметър 26 см. Разрежете го на 6 триъгълни парчета като пица. В широката част на всеки кроасан се поставете по 2-3 тънки парчета шоколад и го завийте от широката към тясната част. Поставете кроасаните с връхчето надолу върху лист за печене. 

Процедирайте така с цялото тесто.

Покрийте кроасаните както са разположени в тавите с влажна кърпа и ги оставете да втасат за 30 мин. на топло.

Печете ги на 220 градуса, докато станат златисти, а преди да ги сервирате ги оставете да изстинат на решетка.

Е, както сигурно се убедихте, тези вкусотийки не са лесна работа. И ако в крайна сметка решите, че ще си останете от клуба на съвременните „кифли”, които не могат да пекат кифли, пробвайте с палачинки – хем лесно, хем вкусно!
 


 

Коментари към "Вкусни кроасани с шоколад ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg