За да подобрите здравословното състояние на организма, можете да подправяте ястията си с галангал.
Тази подправка се счита, че притежава много здравословни качества.
Подобрява процесите на кръвообращение в тялото. Има и високо съдържание на антиоксиданти, които помагат да се сведат до минимум щетите, причинени от свободните радикали и други токсини в организма.
Ако похапвате дори само няколко резена галангал, ще успокоите разстроен стомах.
Смекчава симптоми на гадене и на морска болест.
Има и много добро действие срещу грипни заболявания. Облекчава възпалено гърло, кашлица, бронхит.
Наред с това подобрява работата на жлъчката и черния дроб.
Галангалът е добре известен в цяла Югоизточна Азия. Предпочитана подправка е в тайландската кухня.
Отглежда се в Тайланд, Южен Китай и остров Ява – Индонезия, неговата родина е остров Хайнанъ в Китай.
Като цяло галангалът се характеризира с много добри противовъзпалителни свойства.
Консумацията му облекчава дискомфорта, причинен в резултат на възпалителен процес в стомаха и язви.
Вижте още:
6 начина за пролетно почистване
3-дневен план за детоксикация