Гушкайте се! Действа срещу стрес

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Прегръдката... Прегръдката е едно от най-прекрасните неща. Особено, когато е подарена от любим човек! Тя е топла, нежна, спира дъха, успокоява за секунди и може да се помни цял живот...

Усещали сте всичко това поне веднъж, сигурни сме! Прекрасно е, нали? Е, приятели, причинявайте си го по-често! Гушкайте любимите си хора винаги, когато имате възможност. Показвайте им обичта си колкото се може по-често. Защото... е важно. И за тях и за вас.

Прегръдката е прекрасен антидепресант. Тя ни прави по-щастливи, помага ни и да се преборим със стреса, натрупан в ежедневието. А най-ценна е прегръдката между двама души, които се обичат! Именно тогава се отделя най-голямо количество на хормона окситоцин, който е отговорен за щастието и доброто настроение.

Интересното е, че прегръдката е толкова емоционална и ефектът й е толкова голям, че осъществена между непознати, тя може да доведе до повишаване нивото на стреса.

При влюбените двойки и току що родилите жени пък нивото на хормона на щастието е най-голямо. Именно той засилва и връзката с майката и новороденото й бебче.

Или както обяснява неврологът Юрген Сандкулер: "Положителни ефекти от прегръдката има само при хората, които си вярват един на друг, когато чувствата са двустранни и сигналите на щастие се изпращат взаимно".

Така че, приятели, ако се обичате, гушкайте се!  


 

Коментари към "Гушкайте се! Действа срещу стрес ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg