Гушкайте се, за да сте слаби!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Да се сгушиш в прегръдките на любимия – какво друго му трябва на човек в една мързелива неделя? А знаете ли, че това удоволствие е и страхотен начин да стопите няколко калории? Или… да компенсирате тези от вкусния неделен сладкиш.

Сега сериозно обаче! Дори да звучи странно, според ново изследване се оказва, че прегръдката наистина действа вталяващо. Тя намалява количеството на хормона, който регулира въглехидратната обмяна на веществата. А правилното й функциониране е много важно, за да се радваме на стройна фигура.

За да се радвате на наистина добър ефект от гушкането пък, прегръщайте се с любимите си хора минимум за 10 секунди. Нищо работа, а носи толкова удоволствие, топлина, приятни емоции и ползи за фигурата!

И не само! Оказва се, че прегръдките се борят с инфекции и намаляват риска от сърдечни проблеми. А когато двама влюбени си разменят прегръдки, химията между тях спомага за понижаването на кръвното налягане, намалява умората и облекчава симптомите на депресия.

При дамите по-специално прегръдките се отразяват чудесно на социалните им умения! Те им помагат да общуват по-лесно, да преодолеят чувството на срам и да се доверяват повече на другите.

Ами какво друго да ви кажем, освен… Прегръщайте се, прегръщайте се колкото се може по-често! 


 

Коментари към "Гушкайте се, за да сте слаби! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg