Да правиш каквото искаш не е егоистично

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Нека ви попитам – забелязали ли сте как в момента, в който решите, че ще направите нещо, което ви харесва и ви се иска, някъде в главата ви се обажда едно гласче, което започва да ви натяква как така сега ще правите това, след като едно, второ и трето трябва да бъдат приоритет за вас.


Нека си говорим открито – това гласче е резултат от дълго набиваната ни в главата идея, че има неща, които просто „трябва”, без много-много да му мислим дали се чувстваме добре от тях. И пак така ни е набивано в главата, че ако оставим нещата, които „трябва” и правим това, което искаме, ние сме гадни егоисти, които нямат капка човечност в сърцето си и се интересуват само от себе си. Г решка!


Не, не сме егоисти. А просто живеем живота, който ни е даден, на самите на нас, не на другите, и намираме време в него за това, което копнее сърцето, а не за нещо, което някой си бил казал, че „трябва”. Защото...


Да правиш каквото обичаш променя твоя собствен свят


Ти живееш в твоя свят, нещата извън вътрешния ти свят отразяват това, което е вътре в теб. Не можеш да гледаш през очите на другия и няма как да изпиташ неговите емоции. Светът навън се променя, когато се променя и светът вътре в теб. Ако си сломен и нищо не те радва, всичко ще изглежда мрачно. И обратното, ако си намерил онова, което те кара да се чувстваш жив, онова, което ти носи истинска радост и удовлетворява трепетите на сърцето – всичко, абсолютно всичко наоколо разцъфва и оживява като с магия. Ако променяш себе си, променяш и света.
Сега си помислете за онези неща, които ви карат да се чувствате живи! И обърнете внимание как всяко едно от тях ви променя – мислите ви, чувствата ви, поведението, начинът, по който общувате със света. А сега си помислете какво би било, ако правите каквото искате всеки ден.


Да правиш каквото искаш променя световете на другите


Когато правиш каквото обичаш, сякаш се носиш във вихър от енергия. Сам не разбираш кога и как си успял да свършиш толкова много и толкова добре, кога си станал толкова креативен. Сякаш изобилието се изсипва върху теб.
А когато си във вихъра, околните забелязват това. И няма как да не усетят неимоверната енергия, с която вършиш всичко. Един такъв човек бързо се превръща в пример и хората неусетно желаят да имат тази енергия, която струи от него.
Воала! Ако сте удовлетворени, щастливи и изпълнени с енергията, която ви залива, когато правите това, за което копнее сърцето, вие давате пример на останалите да последват мечтите си, да се вземат в ръце.


Да правиш каквото искаш променя света


Когато правиш каквото искаш, не само че променяш себе си и хората около теб, но и целия свят. Всъщност, сякаш сме забравили как да отворим умовете и сърцата си за една такава реалност, в която живеем пълноценен живот, такъв, какъвто ни се иска, и как тази реалност променя целия свят. Трябва да опитаме! Така че следващия път, когато се уловите, че ви изникват ограничаващи мисли как трябва да правите това, а не онова, припомнете си, че да правите каквото обичате не е егоистично.


 

Коментари към "Да правиш каквото искаш не е егоистично":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg