Доказано: Влюбените са като едно цяло!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Влюбените често сякаш четат мислите си, довършват изреченията си и споделят еднакви интереси... Но знаехте ли, че дори сърцата им бият в един ритъм?

Да, оказва се, че е точно така! Едно от последните открития на учени от университета в Калифорния, че когато двама души, които се обичат, седят близо един до друг, сърдечният пулс и ритъмът на дишане при двамата стават сходни. Не е ли прекрасно това?! Наистина – влюбените са като двете половини на един организъм...

"Разполагаме с много изследвания, които показват, че един човек във връзка може да преживее това, което другият човек изпитва емоционално, но това изследване установява, че те също така споделят преживявания на физиологично ниво" - споделя авторът на проучването проф. Емилио Ферер.

Как е станало ясно, че съществува подобна зависимост при влюбените? Много просто! 32 двойки били помолени да седнат на няколко метра един от друг в тиха стая, без да говорят или да се докосват. В един момент партньорите трябвало да започнат да наблюдават движенията на другия. Оказало се, че между тях се появили сходни сърдечен ритъм и дишане. Още по-интересното е, че именно жените били тези, които са по-склонни да се приспособят към партньора си.

Според учените пък това правило важи с пълна сила и за взаимоотношенията във връзката като цяло!

А за да бъдат още по-ясни доказателствата, двойките трябвало да преминат през същите изследвания отново, но с непознат. Е, познайте! Нищо общо спрямо първите резултати. Нито сърцата на двамата участници биели в синхрон, нито дишането им било синхронизирано...

Какво да кажем? Любовта наистина е вълшебство, което пожелаваме на всеки от вас!
 


 

Коментари към "Доказано: Влюбените са като едно цяло! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg