Домашен течен шоколад

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

Кой би отказал малко шоко-настроение?! А, още по-добре ако си го приготвим сами!

Кое е онова малко чудо, което ни кара да се усмихваме след всяка хапка, зарежда ни с енергия, а в главата ни нахлуват неудържими любовни мисли?! Естествено, че шоколадът!

Със сигурност трябва да сме много благодарни на маите, че са го открили и на всички след тях, които го направиха още по-неустоим! Да, искрено благодарим! Но, след като вече ни „светнаха” за него, с малко кражба на идеи и импровизации, защо да не си приготвим шоколад сами? А още по-добре, ако е в течен вариант!

Имаме чудесна рецепта за вас, в която ви даваме пълната свобода да развихрите фантазиите си и да добавите, каквото си поискате! От нас основното:

Необходими продукти:
3 с.л какао
100 гр сухо мляко
100 гр краве масло
150 гр пудра захар
200 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
Първо изсипете прясното мляко в тенджера и оставете да заври на котлона. След това прибавете пудрата захар и маслото като бъркате непрекъснато до пълното им разтваряне. Накрая добавете какаото и сухото мляко и продължете да бъркате, докато не се разбият всички бучки от сухите продукти. Оставете да се охлади в храдилника, за около 30-40 мин. И готово!

Както вече ви казахме, дали ще го обогатите с ванилия, червен пипер, мед или ще го гарнирате с ядки или плодове – това си е по ваш вкус. Но дори и да го похапнете чист, гаратираме ви, че ще изпитате невероятни емоции! Ако пък след това почувствате палави копнежи, не се колебайте – грабнете остатъка и бързо към леглото при своя любим!
 


 

Коментари към "Домашен течен шоколад":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg