Духовете в Алкатраз

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
01.00 a.m.

Алкатраз: домът на закононарушителите, гангстерите и духовете. Не е учудващо, че този федерален затвор е обитаван от духовете на мъже, които са били заточени там. Той има всички предпоставки да задържи някоя измъчена душа: мизерия, ограничения, страх. Дори има слухове, че за първите американци е бил енергиен портал, през който злите духове преминавали в нашия свят. Това може да обясни „нещото” с червените очи, което е било видяно от персонала на затвора и самите затворници. Има докладвани случаи за призрачни фигури, писъци, затръшване на метални врати, миризма на разложено месо и плач.

Смъртта не била нещо необичайно в Алкатраз. Първите случаи са от 1857 г. , когато Даниел Поутър и Джейкъб Юнгър починали при срутване, докато прокопавали тунел между кея и караулното помещение. Имало е фатални сбивания между затворници, пазачи, неуспешни опити за бягство от острова. За много Алкатраз е последна спирка преди да отидат в ада, ччето защо той често е наричан Хелкатраз. (от „hell”).

До днес има необяснимо безпокойство в изолирания блок на затвора, известен като „Дупката”. Блокът се намира на самото дъно на затвора. В блок Dдържали за творниците, които  са нарушили повечето от сериозните правила на Алкатраз. Те били събличани и оставяни в студени килии с мивка, тоалетнаи малко светлина. Дюшеци им били давани само през нощта, за да не им осигуряват никакъв комфорт за наказание. През 1940 г. било докладвано от пазач, че фигура на вид от 1800 г. обитавала блока. Привидението било забелязано няколко пъти и затворниците се заклевали, че били нападнати от мъж с червени очи.

Тъй като „Дупката” било изолирано помещение, повечето пазачи смятали, че виковете и атаките, били плод на халюцинации. Една вечер затворник крещял цялата нощ, че е нападнат от мъж с червени очи, но пазачите го игнорирали, станали безразлични към подобни твърдения. След цяла нощ молби и викове, той най-накрая притихнал. Вратата към неговата килия била отворена на сутринта и затворникът бил намерен мъртъв, ужасяваща гримаса била изписана на лицето му, а пръсти били отбелязани на врата му,. Аутопсията по-късно установила, че следите били невъзможни за идентифициране. Тази жертва на чудовището с червените очи или на ядосан пазач, също станал един от духовете на Алкатраз, заедно с много други, но изведнъж изчезнал.

Много ясновидци докладвали за измръзване, крясъци, емоционални изблици, привидения търсещи отмъщение, вибрации и огромен брой следи от други духове. Всъщност има няколко места в затвора, където може да се усети и види чужда енергия, включително болницата, помещението на пазачите, Блок C и D, фарът и съблекалните.

 

Вижте и Призрачният кораб Queen Mary


 

Коментари към "Духовете в Алкатраз":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg