Навън е късна есен, а ние така се замечтахме за слънчевото лято, че решихме да подправим неделната си вечер с вкуса на нещо екзотично. Не се сдържахме, изкушихме се да се поглезим с любимите ни скариди. А в комбинация с авокадо и още нещо, те се превръщат в истински разкош. А вие искате ли да погъделичкате вкусовите си рецептори?
Необходими продукти:
4 бр. авокадо
сокът от 2 лимона
3 домата
4 с. л накълцан див лук
сос „Табаско”
600 г сварени и почистени скариди
300 г прясно сирене
2 франзели на филийки
Начин на приготвяне:
Нарежете авокадото на малки хапки или филийки. Залейте го с лимоновия сок, добавете доматите, 2 с. л. лук, сос „Табаско” на вкус и посолете.
Разпределете скаридите в 12 стъклени чаши или в чинийки, а отгоре изсипете авокадовата смес.
Разбъркайте прясното сирене с 1 с. л. лук и го сложете върху авокадовата смес. За финал поръсете с останалия лук.
Добре е да консумирате предястието веднага, а иначе можете да го съхраните в хладилник до 2 ч.
Поднесете скаридите с авокадото с топли, току-що препечени, филийки от франзелата.
Да ви е вкусно!