Защо пропускането на закуската може да е полезно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене
На много от нас е казвано, че закуската е най-важното хранене за деня. Нови проучване обаче показа, че хората, които пропускат закуската тежат по-малко в сравнение с тези, които закусват.
 
Проучването, проведено в университета Монаш в Австралия заключи, че хората, които закусват приемат с до 260 калории повече в сравнение с тези, които пропускат първото хранене за деня.
 
Резултатите противоречат на твърденията, че пропускът на закуската води до по-висок прием на калории през останалата част от деня. 
 
Учените твърдят, че закуската може да не е най-добрият начин за сваляне на килограми при възсрастните, тъй като може да има обратния ефект. Въпреки всички твърдения на медиите от 1917 година насам, че тя е най-важната част от нашето хранене, има недостатъчно доказателства, че това е добър начин да свалим килограмите.
 
Наскоро дори личният треньор на актрисата Марго Роби - Дейвид Хигинс каза, че според него закуската е много надценена.
 
Хигинс уточни, че изразът "закуската е най-важното хранене за деня" произлиза от маркетинг кампания на фирма, която продавала яйца и бекон.
 
Треньорът на Марго Роби, Клаудия Шифер и Колин Фърт е привърженик на ограниченото хранене, където приемът на храна е лимитиран до най-много 8 часа в деня.
 
За някои хора това може да значи пропускане на закуската, но за значи, че последното хранене за деня може да е в следобедните часове.

 

Коментари към " Защо пропускането на закуската може да е полезно":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg