Здравословно: Сурови ядки!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Богатството на ненаситените мастни киселини можем да почерпим пълноценно от суровите ядки.

Ненаситените мастни киселини са много важни за правилното протичане на множество процеси в организма. Предпазват от сърдечно-съдови заболявания, поддържат хормоналния баланс в организма и подсилват имунитета.

Подпомагат паметта и обогатяват мозъка.

Орехи, кашу, лешници, бадеми, тиквени и слънчогледови семки е препоръчително да похапваме поне два пъти седмично.

И не трябва да се притесняваме за теглото си, защото суровите ядки съдържат малко калории. По-скоро, необработени термично, те способстват за ускоряване растежа на мускулите и помагат за оформянето на фигурата.

От тях не само не се пълнее, а напротив – суровите ядки са препоръчвана храна за спортуващи.

Запазвайки качествата им, като ги консумираме в суров вид, черпим ценни за организма микроелементи като цинка, който подсилва имунната система, мангана  и селена, имащи антиоксидантно действие, както и магнезия, който укрепва костите.

Суровите ядки съдържат витамин Е, който е силен антиоксидант, както и фолиева киселина.

Според проучване, публикувано в British Journal, редовната консумация на ядки е обратно пропорционална на риска от рак на панкреаса при жените.

По-нови изследвания показват, че ако приемате по 50 грама миксирани сурови ядки през ден, ще окажете благоприятно влияние върху зрението, кожата, косата и здравето си като цяло.


 

Коментари към "Здравословно: Сурови ядки!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg