Следобедната закуска също е важна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Следобедната закуска е важна за здравето и за фигурата ни. Именно тя ни помага да не натоварваме организма с излишни калории.

Когато не предоставяме на тялото си регулирано количество хранителни запаси, поемайки следващата порция, организмът се презапасява. Така обаче се натрупват мазнини, въглехидратите се преработват в мазнини, което води до напълняване.

Затова междинната закуска между обяда и вечерята е изключително важна и е добре да стане част от стила ни на хранене.

Можем да се заредим с енергия като похапнем плод, кисело мляко, подходящи зърнени храни, което ще помогне да намалим приема на храна по време на вечерята.

Според много изследвания тънката талия се постига чрез добро хранене, като през интервал от поне 3 часа да се приема оскъдно количество храна.

Ако следваме този хранителен модел, е подходящо да започнем с основна закуска към 8.00 часа, след това втора – 10.00-10.30 часа, обяд между 12-13.00 часа, и следващата, следобедна, закуска към 15-16.00 часа.

Идеята е да си осигурим регулирано количество хранителни запаси за деня.

Организмът ни обаче не може да изгори приетите калории по време на сън и те обикновено се метаболизират като резервна мазнина. Освен това се увреждат и сърдечносъдовата система, бъбреците и черния дроб от неутилизираните нутриенти на храната.

Ето защо следобедната закуска е от изключителна важност и ни помага да не натоварваме организма си на вечеря.

Ще постигнем по-добро здраве и фигура. 


 

Коментари към "Следобедната закуска също е важна":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg