Има 4 типа брак! Какъв е вашият?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Преди да определим законите на четирите брачни царства, трябва да знаем, че една шеста от всички бракове не се подчинява на никакви закони, освен на един единствен закон - закона на векторния пръстен. Не се опитвайте да разберете защо е така, просто запомнете, че 12 двойки, 24 брака представляват изключение от общия закон. Става дума за: Плъх-Кон, Кон-Свиня, Свиня-Дракон, Дракон-Заек, Заек-Петел, Петел-Куче, Куче-Бик, Бик-Тигър, Тигър-Коза, Коза-Змия, Змия-Маймуна, Маймуна-Плъх. Векторният брак е непредсказуем, затова може би е по-удобно да се смята не за брак, а за приключение, авантюра.

Духовен брак

Особеност: Съпругът, роден в нечетна година, е с 3, 7, 11 години по-стар или с 1, 5, 9 години по-млад от съпруга, роден в четна година.

Пътят на съпрузите един към друг в този тип брак е най-сложен. Но и наградата за дългият им път е голяма - пълно сливане на две души. В младостта духовният брак винаги върви трудно, понеже и на двамата им е необходимо да загърбят огромния свят и да се заемат с взаимно опознаване, със съвместно творчество. Духовният брак е връх на съпружеството, в него могат да се открият достойнствата на всички останали бракове, това е бракът на бъдещето. Онези, които са встъпили в такъв брак обаче, особено много младите съпрузи, нямат никакви гаранции за хармония и благополучие. Напротив, духовният брак е най-сложният и изисква немалко сериозни усилия, съсредоточаване от страна на двамата съпрузи и много голямо търпение. Единствено духовният брак не се установява веднага, душите не се срастват мигновено, тук са необходими време, съпреживяване, съвместно творчество и едновременно с това известно равнодушие към целия останал свят.

Духовният брак е за онзи, който е готов постоянно да усъвършенства отношенията със съпруга си. Започвайки като съюз на абсолютно различни хора, духовният брак може да се развива безкрайно. Само онзи, който съумее да премине всички бариери, разделящи съпрузите, ще създаде идеален брак - брак, в който няма самота, границите на личността са размити, съпрузите са почти едно цяло, в творчеството те съществуват по законите на синтетичния знак, в средата между знака на мъжа и знака на жената. Раждането на този синтетичен знак в един успешен духовен брак позволява на човека да преодолее едностранчивата природа на своя личен знак. Волевият знак започва да познава законите на любовта, а знакът на любовта придобива волята на разума. Не е учудващо, че в такъв брак мнозина достигат до най-висока хармония и духовно просветление, възвестяват духовното бъдеще. 

Брак „Гнездо“

Особеност: Съпрузите са родени в една и съща година или разликата между рождените им години е кратна на 4 (4, 8, 12, 16 и т.н.). 

Този тип брак се нарича брак - гнездо (патриархален). Неговата цел е създаване на дом - гнездо и възпитание на децата - пилета. Съпрузите се разбират от половин дума или изобщо без думи. Вместо тях говорят техните знаци, тяхната природа. Децата в такава обстановка израстват като хармонични и самостоятелни хора. В техните представи майката и бащата са едно цяло. Веднъж установеният ред в брака не бива да се променя. Всичко трябва да следва канона, създаден от самите съпрузи. Всичко, което е свързано с работата на разума, трябва да бъде изнесено извън рамките на семейството. Никакви обсъждания, никакви колективни решения. Решава един, останалите осъществяват. При цялата външна суровост този ред съпрузите в този брак са максимално свободни един от друг и независими. Това е брак за онези, които обичат реда, децата, домакинството и....индивидуалната свобода. 

Равен брак

Особеност: Съпругът, който е роден в нечетна година, е с 3, 7, 11 години по-млад или с 1, 5, 9  години по-възрастен от съпруга, роден в четна година.

Равният брак може да се нарече още интелектуален брак, съюз на делови партньори и дори политическо обединение. За разлика от всички останали типове брак, тук е много важно съпрузите да постигнат хармония в сексуалната сфера. Много често в равния брак намират своето щастие именно онези, за които сексът е от голямо значение. А що се отнася до спокойствието и съгласието равният брак съвсем не се нуждае от тях. Кавгите, които са фатални за брака - гнездо и унищожителни за романтичния брак, където всяка груба дума е нож в сърцето, в равния брак, напротив, са уместни, дори може да се каже желани. Един хубав скандал освежава, изостря работата на ума, демонстрира общ за двамата съпрузи тип на мислене. Ето защо във всеки успешен равен брак са задължителни периодическите семейни разбори. И обратно, ако в равния брак настъпи затишие, огънят гасне и докато още не е угаснал съвсем, си струва да се налее масло в огъня.

Равният брак е съзвучен със съвременното общество, той преживява период на разцвет. Животът става по-комфортен, все по-малко са областите, в които разликата във физическите възможности има някакво значение.

И все пак, помнете: равният брак е едва ли не единствен шанс да се подреди личния живот въз основа на разума, т.е. това е съюз, в който всичко зависи от самия човек. В съсипването на един равен брак не можеш да обвиниш нито дявола, нито съдбата.

Романтичен брак

Особеност:  Разликата между рождените години на съпрузите е кратна на 2, но не и на 4 (2, 6, 10, 14) . 

Класическото начало на този тип брак е любов от пръв поглед. Не всички смятат, че любовта е повод за женитба, което ще рече че това е брак на истинските рицари от една страна и на истински прекрасните дами - от друга. Величието и трагедията на този брак е в това, че състоянието на влюбеност трябва да се съхрани през целия живот. Всичко, което съпътства периода на влюбеност, периода на ухажването, само укрепва брака. Раздели, романтични срещи, цветя, скъпи подаръци, пътешествия... Съпоставете този списък с вашите пристрастия и доходи. Между другото, романтика има и в живота в колиба, важното е да се запази възвишения образ на брачния партньор. Може дори да се каже, че това е брак на взаимните илюзии, на доброволна самоизмама.

На пръв поглед, романтичният тип брак е обречен на лидерство сред другите типове брак. Кой не иска да се ожени по любов, а да се омъжи по любов със сигурност иска всяка жена. Тук обаче управляемата стихия на брака се пресича със съвършено неподвластната на човека стихия на любовта. А в любовта има съдбовен елемент, особено в любовта от пръв поглед и да се влюби човек по поръчка в романтик не е толкова просто. И дори ако чудото е станало, повярвайте, всичко, което ще се случи с вас, най-малко от всичко ще допринесе да се сключи брачен договор.

В обобщение: Бракът на вечно влюбените е съюз не съвсем разумен, наивен, неземен, но прекрасен във всички времена. Наблюдавайки такива двойки, колкото и сложно да протича животът вътре в семейството им, околните започват да вярват в чудото.

Векторен брак

ко съпрузите са в обикновен, равновесен брак, то знаците им си взаимодействат. Във векторния брак обаче характерните черти на отделните знаци нямат никакво значение. Знак със силна или със слаба воля, мистичен или реалистичен - никой не се интересува от това, остава само огънят, в който изгарят всички индивидуални признаци. Всеки от останалите 120 равновесни брака има своите особености, докато 24-те векторни брака се подчиняват единствено на закона на джунглата: господарят е винаги прав, слугата винаги е виновен... Господарят е гений и съвършенство, слугата е нищожество и мизерия. Тук нямат значение нито възпитанието, нито талантите на двамата. Всеки знак винаги превъзнася своя господар и изобщо не цени слугата си както в животинския свят, така и в човешкия му образ. 

Има и нещо удивително: макар че векторните бракове си приличат и нито един от 24-те е невъзможно да се отличи от другите, сценарият на всеки конкретен брак е непредсказуем. За тези бракове са характерни съдбоносни страсти - луда любов, луда ненавист. Щастието в такъв брак не е възможно да се опише с думите: радост, блаженство, спокойствие, благополучие. 

Фатална любов - това е само една от проявите на векторната връзка. Известни са немалко тихи семейства, съюзи, в които няма нито страст, нито любов. И все пак векторната връзка е неумолима, винаги хипнотична - независимо дали се бият до самозабрава, или бродят като сомнамбули в творческа треска.. Във векторния брак винаги едно е сигурно - загуба на личността, сливане в едно неделимо цяло. Сливането е възможно и в равновесния брак (ако той е духовен тип брак, например), но там сливането е награда за дълго съвместно творчество. Във векторния брак сливането настъпва мигновено, сякаш партньорите са живели заедно сто години. 

И накрая, съвет за онези, които са абсолютно щастливи в своя брак от векторен тип и всичко казано по-горе смятат за измислица: живейте безгрижно и не обръщайте внимание на никого. 

В таблицата по-долу можете да проверите към кой от четирите основни типа спада вашият брак или е един от 24-те изключения. Например: ако вие сте плъх, а вашият съпруг (партньор) е бик, то вашият брак е духовен.


 

Коментари към "Има 4 типа брак! Какъв е вашият? ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg