Искаш куче? Помисли пак!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Винаги си искал куче? Но като малък родителите ти не са ти разрешавали? И ето, че сега си на крачка да влезеш в магазина за животни и да си купиш онова малко сладко пале, което така жално гледа от витрината. Какво ти коства, толкова е лесно! Ще има кой да гушкаш и никога няма са се чувстваш самотен. Това е сигурно! Но също така е сигурно, че ще пишка, където не трябва, ще иска да го разхождаш, без да си интересува колко уморен си днес... Ще гризе обувките ти, без да заплаща щетите, ще те буди, когато най-много ти се спи... Искаш куче? Пак си помисли!

Животните не са нито плюшени играчки, нито украса, нито утеха, нито вещ! Те са живи, също като теб и имат нужди, също като теб! Затова преди да влезеш в магазина се замисли, дали можеш да изпълниш ето тези кучешки желания:

Моят живот е средно 10-15 години. Всяко отделяне от теб ще е болезнено за мен. Не забравяй това когато ме купуваш.

Дай ми време да разбера какво искаш от мен

Имай ми доверие. Това е важно за мен

Не ми се ядосвай за дълго, не ме затваряй и наказвай. Ти имаш своята работа, своите занимания и своите приятели. Аз имам само теб.

Говори ми понякога. Дори да не те разбирам, разбирам гласа ти когато ми говориш.

Както и да се отнасяш с мен. Аз никога няма да го забравя.

Запомни преди да ме удариш: имам зъби, които могат да счупят костите ти, но избирам да не те захапя.

Преди да ме обявиш за неподлежащ на дресировка, упорит или мързелив, се запитай дали нещо не ме притеснява. Може би не получавам правилната храна или съм бил прекалено дълго на слънце или остарявам.

Грижи се за мен когато остарея. Ти също ще остарееш някой ден.

Взимай ме на различни пътувания. Всичко е по-хубаво за мен, когато си там.

ПОМНИ, ЧЕ ТИ СИ МОЯТ НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ И ТЕ ОБИЧАМ!

Източник: Lapa.bg

Ако всички тези думи те докоснаха, защото винаги си мечтал за тях – действай! Но, ако те изплашиха, по-добре отдръпни завесите и погледни на улицата! Нали не искаш твоят приятел да се озове там утре? Тогава по-добре остави малкото пале от витрината на някой, който се чувства по-готов за него!


 

Коментари към "Искаш куче? Помисли пак!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg