Как да не изхвърляме храна

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Храната е нещо, което трябва да се стараем да не изхвърляме, а да оползотворяваме.

Ето няколко идеи как да направите това. Със сигурност повечето останала след сготвените гозби храна има как да бъде спасена.

Остатъци, които вече веднъж са готвени като картофи, месо, супи, зеленчуци, трябва да се съхраняват не повече от около 2 дни.

Затова е добре останалото количество да се слага в плътно затворен съд, в хладилника.

Изсъхналият хляб може да направите на крутони, като нарежете на кубчета и запечете за няколко минути. Може и да посипете с малко зехтин в тигана и да запичате до розово хлебните кубчета.

Идеален е и за направата на галета, като запечете на фурна останалия хляб и след това го смелите или натрошите.

Останалите няколко бисквити пък може да послужат в натрошен вид за поръсване на десерти.

Ако пък сте се заканили да изхвърлите презрели плодове, не го правете, защото те са перфектни за смутита, десерти или мини кексчета.

От поомекнали сезонни плодове се получават перфектни шейкове с прясно или кисело мляко, ако ги смесите и пасирате.


 


 

Коментари към "Как да не изхвърляме храна":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg