Нарът е сред най-ценените плодове, най-вече заради своите здравословни и вкусови качества. За съжаление обаче, той е и един от най-трудните за белене. Сигурни сме, че и вие сте се сблъсквали много пъти с невъзможността да извадите плода от кората му. Ето защо днес ще пи покажем един лесен трик, с който ще обелите нара за не повече от 2 минути.
Преди да запретнете ръкави обаче, е добре да знаете няколко малки подробности за този уникален плод.
Първо, когато избирате нар, трябва да внимавате дали той е добре узрял. Това е важно, защото, за разлика от другите плодове, веднъж откъснат, той не продължава да зрее, а бавно изсъхва.
Второ, нарът трябва да е тежък спрямо размера си. Това означава, че има много сок в зърната. Плодовете с петна или драскотини също са приемливи, стига да нямат цепнатини или спуквания в дълбочина. Формата и цветът в случая нямат особено значение.