Как да почиствате мебели от ракита

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Топлото време дойде! Чакат ни прекрасни слънчеви дни в парка, на двора и на терасата.

Най-малко веднъж годишно трябва да почистите, да подготвите и да поправите мебелите си от ракита, за да сте сигурни, че любимите ви столове и софи са готови да бъдат използвани през лятото - и още много сезони напред. Използвайте тези лесни съвети, за да поддържате плетените мебели свежи.

Поддържайте ги сухи.

Независимо от популярността на такива мебели,  като подходящи за външни условия, естествената ракита (изтъкана от материали като ратан, върба, тръстика и морска трева и водорасли) не се справя добре с дъжда; прекалено много влага може да отслаби влакната, да разхлаби връзките и боята да се олющи. Дръжте такива мебели под покрита веранда - но не избутани близо до стената, където влажността може да попадне в капан.

Почиствайте ги редовно.

Мръсотия се натрупва бързо във всички тези кътчета и пролуки! За да почистите мебел от естествена ракита, отстранете праха с приставката с четка на вашата прахосмукачка,  след това избършете с влажен парцал. Отстранявайте упоритите разливи, петна и мръсотия или течност от дърветата, като измивате с мека четка, потопена в нежен, мек сапун и топла вода.

Пазете ги  от слънцето.

Дори и с редовна грижа, външното обзавеждане може да изглежда износено с течение на времето. Слънчевата светлина причинява избледняване и напукване на естествената ракита, така че периодично разменяйте местата на столове и маси, за да се изравни експонацията. Можете също така да ги намазвате с лимоново масло на всеки няколко месеца, за да подобрите състоянието на влакната.


 

Коментари към "Как да почиствате мебели от ракита":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg