Как правилно да съхраняваме продуктите в хладилника

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Качеството на продуктите, които консумираме, зависи изключително много и от начина, по който ги съхраняваме в хладилника или фризера. Погрешно е схващането, че замразявайки храните, правим тяхната консумация годна дори след месеци. За да гарантираме свежестта на продуктите, трябва да следваме няколко основни правила и да научим няколко важни неща: 

Основни правила за запазване на продуктите в хладилника

1.Не препълвайте хладилника 
2.Не поставяйте храни в хладилника без да са поставени в затворени кутии 
3.Съхранявайте  прясното  месо  отделно  от  готовите  продукти  (топлинно 
обработено месо, сварен ориз, сладкиши и т.н.)
4.Никога  не  оставяйте да  капе  от  суровото  месо  върху  храни,  поставени  на 
долните рафтове 
5.Никога не поставяйте топла храна в хладилника 
6.Размразявайте, почиствайте и дезинфекцирайте хладилника си редовно 
7.Винаги проверявайте срока на годност на продуктите. Изхвърляйте продуктите,
които са с изтекъл срок или са се влошили.

В най‐студената точка на хладилника си съхранявай:

1.Сирене и основно крема сирене 
2.Прясно месо и месни продукти 
3.Мляно месо 
4.Прясна риба 
5.Млечни продукти 

В най‐високата част на хладилника или по рафтовете му съхранявайте:


1.Масло, маргарин 
2.Кутии със сокове 

В следващата инфографика може да видите какъв е животът на различните продукти при съхранение в хладилник или фризер. Някой от тях, които смятаме за много издръжливи, всъщност се оказват доста малотрайни, за разлика от други, които ни изненадват с дългия си живот. 

Графика: Gizmodo


 

Коментари към "Как правилно да съхраняваме продуктите в хладилника ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg