Карамелизирани ябълки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

Ммм... Какво ще кажете да захаросате неделната си сутрин?

Ако сте изкушени от това предложение, пробвайте тази вкусна рецепта за карамелизирани ябълки, която избрахме специално, за да направим деня ви по-сладък!

Необходими продукти:

10 малки ябълки – добре е да са червени.
1/4 чаена чаша глюкоза
1 ч. ч. захар
1/2 чаша течна сметана
2 с. л. краве масло
2 ч. л. сок от касис

Начин на приготвяне:
Измийте и под подсушете добре ябълките, след което махнете дръжките им и на тяхно място забодете дълги клечки.

Сипете захарта и глюкозата в дълбока тенджера и започнете да загрявате на котлона докато сместа се карамелизира. Важно е в началото самото начало да не бъркате сместа, за да не се получат бучки.

След това загрейте сметаната, докато стане почти гореща. Махнете тенджерата с карамелизираната захар от котлона и започнете да сипвате сметаната на тънка струя като не преставате да бъркате.

Върнете тенджерата на котлона, добавете маслото и на слаб огън бъркайте постоянно, докато сместа стане хомогенна. След като я махнете от котлона, добавете сока от касис.

Потопете всяка ябълка в горещия карамел и я оставете да престои за около 20 минути върху хартия за готвене.

За направите получения разкош още по-разкошен, можете да го украсите със захар на кристали, смлени орехи и канела! Просто смесете трите съставки в съд и потопете долната част на всяка ябълка в получената консистенция.

И готово! Вече можете да си оближете пръстите и да пренесете в детските години!
 


 

Коментари към "Карамелизирани ябълки":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg