Кои зодии са мъжки и кои са женски!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Разделянето на мъжки и женски зодии не е пряко свързано с пола, а по-скоро с енергията, темперамента, разбиранията за живота, философията на ума. И при женските, и при мъжките зодии има 3 степени на проявление – висока, средна и ниска. Те зависят от зрелостта на човека, духовността и способността му да поема отговорност за действията си. Човек, който е отговорен и има желание за развитие е високо ниво. Човек, който просто се пуска по течението е средно ниво. И човек, който обвинява всичко и всеки, само не и себе си за положението, в което се намира, е ниско ниво. Тази степен на развитие е много важна за проявленията на човека. Така например двама души, зодия Близнак, могат да се държат по коренно различен начин, въпреки общите си черти.

 

Трябва да отбележим, че една личност може да проявява и трите нива. Например мъж, който е перфектен в своята професия, може да се държи дребнаво и злобно вкъщи. Но важното е, че колкото повече се стремим към самоусъвършенстване, толкова повече се доближаваме към по-високото ниво. И когато стигнем там, животът ни ще бъде не само смислен, но и прекрасен!

 

 

Мъжките зодии - Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей.

За всички тях са характерни независимостта, енергичността, любовта към забавленията, щедростта, индивидуализмът, амбицията, откритостта, желанието да са най-добрите, да постигат все повече и повече, но също така и да радват хората около себе си. Негативните черти на характера им са господство, арогантност, презрение и явна проява на незачитане на другите. Склонни са да използват абсолютно всякакви методи за постигане на целите се. Без значение от цената и на чия сметка!

 

Високо ниво на развитие

Характер: Героизъм, борба за справедливост, алтруизъм, даване на личен пример, саможертва, умение за мотивация. Желание да даде повече духовност и ценности на този морално осакатен свят! Придържане към високи идеали, но и приемане на несъвършенството – то е просто част от цялото!

Какво му се случва: Прекрасни събития, големи проекти, животът му се подрежда, той става обичан и уважаван! Способен е да промени света.

 


Средно ниво на развитие

Характер: Енергичност, страст, желание да променя хората около себе си, често прави необмислени действия. За този човек е важно да действа незабавно, на секундата, като последиците от действията му не го интересуват. Или поне не са на преден план, важното е да за започне веднага!

Какво му се случва: Хвърля много енергия, бързо действа, но често е непродуктивен. Все му изскачат препятствия, които го правят още по-нервен. Дори да му се получат нещата, то е на цената на много нерви и усилия.

 

Ниско ниво на развитие

Характер: Жестокост, егоизъм, насилие, налагане на своята гледна точка. На всяка цена трябва да получи това, което иска от другите. Разрушителна сила, агресия, действа несправедливо само, за да стане неговото.

Какво му се случва: Само проблеми! И да спечели нещо, не го задържа за дълго. Съдбата често дава тежки уроци на тези хора, за да им напомни, че не са в правилния път.

 


Женските зодии – Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби

За всички тях са характерни вниманието към детайла, не голямата енергичност, пестеливостта, сдържаността, доброто възпитание, постоянството и търпението. Те рядко инициират каквото и да било и се стремят към доминиране и агресия само, когато са предизвикани или са в отбранителна позиция. Отрицателните им черти са недоверието, завистта, ревността, дребнавостта, собственическото чувство, неградивната критика, безскрупулност, сприхавост и склонността към измами.

 

Високо ниво на развитие

Характер: Спокоен, с желание за развитие и самоусъвършенстване. Мъдър поглед върху света, верен на своите принципи. Умее да контролира емоциите си. Закриля и защитава хората, които обича. Приема човекът с неговите силни страни и с неговите слабости.

Какво му се случва: Богат вътрешен свят, чувство за удовлетвореност. Не го вълнува какво ще каже комшийката или продавачката. Неговият свят е в хармония. В семейството му цари любов и разбирателство. Успехите сякаш сами го намират. И обикновено работи за себе си.

 

Средно ниво на развитие

Характер: Издръжлив, постоянен, търпелив, но все още миналото го дърпа назад. Често мисли за отмъщение, трудно се адаптира. Има някаква постоянна глождеща мисъл, че нещо му липсва.

Какво му се случва: Работи за някого и често се чувства недооценен. Върви встрани от пътеката. Не бърза, няма спешни задачи, все си повтаря, че малко му остава до успеха. Но всъщност няма смелостта да направи истинска крачка към него.

 

Ниско ниво на развитие

Характер: Мързел, апатия, страх от бъдещето, развитие на фобии, ниско самочувствие, депресия. Постоянно злобее срещу нещо или някого. Често на думи се опитва да се изкара нещо, което е повече от очевидно, че не е.

Какво му се случва: Обществото го изолира. А той деградира с всеки изминал ден. Откъсва се от останалите и си живее в своя свят, който далече не е толкова добър, за колкото си го мисли. Не печели нито любов, нито приятели, нито пари.

 

Вижте още:

Коя е твоята истинска зодия!

Таблица показва на кое животно приличаш.
 


 

Коментари към "Кои зодии са мъжки и кои са женски!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg