Оказва се, че любимата на няколко поколения поетеса, Емили Дикинсън, е била майстор не само на перото, но и в кухнята. Ето защо решихме да ви споделим рецептата за нейния любим кокосов сладкиш, който се получава наистина превъзходно. Опитайте и ще се убедите сами.
Всичко, от което се нуждаеш е любов и:
-
1 чаена чаша кокосови стърготини
-
2 чаени чаши брашно
-
1 чаена чаша захар (или по-малко)
-
половин чаена чаша разтопено масло
-
половин чаша прясно мляко
-
2 яйца
-
половин лъжичка сода бикарбонат и една лъжичка бакпулвер
Фурната се загрява на 180 градуса и докато това се случва забъркваш в купа маслото, захарта, брашното и жълтъците, а белтъците и бакпулвера се смесват отделно и едва след това се добавят, а когато сместа е готова се добавят с бавно разбъркване първо кокосовите стърготини и накрая млякото.
Резултатът е неравно, плътно тесто, което постави в намазаната формичка с масло - лепкаво и мокро. Пече се 25 до 30 минути и се оставя да се поохлади на скаричка за сладкиши.
Резултатът: Сладко е, но не прекалено, наяжда и държи дълго време, ако го оставиш.
Източник: detelinastamenova.blogspot.com