Кокосовият сладкиш на Емили Дикинсън

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

Оказва се, че любимата на няколко поколения поетеса, Емили Дикинсън, е била майстор не само на перото, но и в кухнята. Ето защо решихме да ви споделим рецептата за нейния любим кокосов сладкиш, който се получава наистина превъзходно. Опитайте и ще се убедите сами.

Всичко, от което се нуждаеш е любов и:

  • 1 чаена чаша кокосови стърготини
  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша захар (или по-малко)
  • половин чаена чаша разтопено масло
  • половин чаша прясно мляко
  • 2 яйца
  • половин лъжичка сода бикарбонат и една лъжичка бакпулвер

Фурната се загрява на 180 градуса и докато това се случва забъркваш в купа маслото, захарта, брашното и жълтъците, а белтъците и бакпулвера се смесват отделно и едва след това се добавят, а когато сместа е готова се добавят с бавно разбъркване първо кокосовите стърготини и накрая млякото.

Резултатът е неравно, плътно тесто, което постави в намазаната формичка с масло - лепкаво и мокро.  Пече се 25 до 30 минути и се оставя да се поохлади на скаричка за сладкиши.

Резултатът: Сладко е, но не прекалено, наяжда и държи дълго време, ако го оставиш.

Източник: detelinastamenova.blogspot.com


 

Коментари към "Кокосовият сладкиш на Емили Дикинсън ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg