Крем с маскарпоне и винен топинг

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Специално за любителите на сладкото имаме едно студено лятно изкушение - крем с маскарпоне и винен топинг. Попаднахме на тази рецепта в purvite7.bg и решихме, че определено си заслужава да се пробва! Не е трудна за приготвяне, а резултатът наистина е много вкусен.

 

Необходими продукти:

За топинга:

200 мл. червено вино

100 мл. мед

2-3 супени лъжици захар

1 пръчка канела

 

За крема:

300 грама маскарпоне

3 супени лъжици пудра захар

2-3 супени лъжици гъсто кисело мляко

150 мл. разбита сладкарска сметана

 

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка смесете червеното вино, меда и няколко супени лъжици захар. Сложете консистенцията на котлона да заври. Прибавете и една пръчка канела към нея (не слагайте канела на прах, за да остане сосът бистър).

Оставете сместа да ври на бавен огън, докато се сгъсти. След това изчакайте да се охлади и я сложете в хладилника.

През това време разбийте леко маскарпонето с няколко супени лъжици пудра захар. Прибавете 2-3 супени лъжици гъсто или цедено кисело мляко и към получената смес добавяме и сладкарската сметана.

Разпределете крема в десертни купички и ги оставете да се охлаждат в хладилника. Ако искате, можете да добавите вътре и натрошени бисквити.

Преди сервирате полейте крема с топинга от вино.

Да ви е сладко!


 

Коментари към "Крем с маскарпоне и винен топинг ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg