Този вкусен, лесен за приготвяне домашен хумус е готов за по-малко от 5 минути. Без нездравословни мазнини или добавки.
Ползи
Нахутът спомага здравето на храносмилателната система, осигурявайки около 15 грама фибри на чаша, 75% от които неразтворими фибри, които помагат за разграждането на веществата. Нахутът е и чудесен източник на растителен протеин, 15 грама за чаша.
Хумус
Съставки:
2 скилидки чесън
1 и половина чаши (1 консерва изцеден) варен нахут
2 супени лъжици тахан
1 супена лъжица зехтин
3 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок (от 1 лимон)
1/2 чаена лъжичка червен пипер
1/4 чаена лъжичка розова сол или повече на вкус
2 супени лъжици магданоз, нарязани на ситно
Инструкции
Сипете чесъна в блендер и разбийте на висока скорост в продължение на няколко секунди, за да е по-едро нарязан.
Добавете нахута, тахана, зехтина, лимоновия сок, подправките, сол и магданоз. Разбийте до гладка еднородна маса, подобна на крем.Прехвърлете в купа, и сервирайте със зеленчукови пръчици или крекери.
