Необходими продукти:
За блата:
- 500 г. обикновени бисквити
- 5 с.л. масло
За крема:
- 400 г. крема сирене
- 300 мл течна сметана
- 3 с.л. пудра захар
За декорация използвайте сладко от боровинки или друг плод по избор,
Начин на приготвяне:
Смлените бисквитите се разбъркват с маслото, разтопено на водна баня, до получаването на хомогеннна смес. С нея се покрива дъното на съда, който сте избрали за сладкиша, като се притиска много добре. След това се разбива на сняг сладкарската сметана и се прибавя крема сиренето и пудрата захар, С този крем се покрива бисквитения блат, а върху него се слага и сладкото. Приготвеният сладкиш е хубаво да престои 1-2 часа в хладилник преди консумиране.
Приятен апетит!