Ако ви се хапва нещо наистина вкусно или искате да изненадате близките си с убийствено изкушение, направете този чийзкейк с парченца шоколад и шоколадова глазура! Толкова е сладък, че нямаме думи!
Необходими продукти:
За основата:
200 г какаови бисквити
1 с. л. какао на прах
120 г разтопено краве масло
За крема:
2 пакетчета желатин
4 с. л. сок от круши
500 г крема сирене
250 г извара
100 г пудра захар
2 с. л. лимонов сок
200 мл сметана
1 млечен шоколад
За глазурата:
250 г шоколадов кувертюр или млечен шоколад
2 с. л. масло
захарни яйца за украса
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в найлонов плик и прокарайте точилката върху тях няколко пъти, докато станат на трохи. Смесете ги с какаото и разтопеното масло и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Изсипете сместа във форма за торта с подвижни стени и диаметър 24 см. Притиснете добре и оставете блата да се стегне за половин час в хладилника.
Накиснете желатина в студена вода. Загрейте леко сока и разтворете накиснатия желатин в него.
Смесете крема сиренето, изварата, пудрата захар и лимоновия сок. Прибавете желатина и разбъркайте. Разбийте сметаната с миксер и я сипете към сместа. Натрошете шоколада на парченца и прибавете и него. Накрая размесете с шпатула.
Насипете сместа върху бисквитената основа и загладете отгоре. Оставете чийзкейка в хладилник най-малко за 4 часа.
Настържете кувертюра или шоколада на едро ренде в тенджерка. Прибавете маслото и бъркайте върху котлона, докато се разтопят. Намажете чийзкейка отгоре и отстрани и украсете със захарните яйца. Оставете за десетина минути да се стегне шоколада и сервирайте.
Да ви е сладко!