В сезона на топлите напитки има един аромат, който сякаш се е превърнал в символичен за предстоящите празници – този на канелата.
Сякаш, когато се присетим за топлината от камината(за който си има) и домашния уют, споделен с най-близките, веднага си припомняме и вкусния канелен аромат от чашата чай, топло мляко или горещ шоколад с благоуханната подправка.
Избрахме да споделим с вас една лесна рецепта за домашно какао с канела – идеална топла напитка за празничните дни.
Съставки
6 с.л. какао на прах
2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. вода
½ ч.л. канела
8 ч.л. захар
1 пръчица канела
Начин на приготвяне
Кипнете млякото и водата в отделни съдове. Смесете какаото и захарта и добавете 4 с.л. вряла вода, разбъркайте. Ако ви харесва, може да добавите и ванилия. В получената какаова смес на тънка струйка изсипете млякото и останалата вода. След това сложете на умерен огън и разбърквайте, докато кипне. При сервиране отгоре поръсете с мляна канела или украсете само с пръчицата.