Лешниково тирамису! Ммм…

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако обичате тирамису, почти 100% е сигурно, че ще се влюбите и в лешниковия вариант на италианското изкушение. Ето как да си го забъркате! Но ви предупреждаваме! Води до пристрастяване…

 

Необходими продукти:

1 с. л. нескафе

3 с. л. фина захар

160 мл вряла вода

80 мл лешников сироп

125 мл готварска сметана

250 г сирене Маскарпоне

12 бр (240 г) бишкоти

25 г едро настърган тъмен шоколад
70 г едро накълцан изпечен лешник

 

Начин на приготвяне:

Нескафето и половината от захарта се разтварят в горещата вода. Прибавя се ликьорът и сместа се охлажда.

Междувременно сметаната и останалата захар се разбиват на мек сняг. Прибавя се сиренето Маскарпоне и всичко се разбърква добре с дървена лъжица.

Бишкотите се потапят в изстиналата кафеeна смес. Нареждат се в правоъгълна тава на един ред и се напръскват с останалата кафеeна смес. Отгоре се разпределя кремообразната смес, а накрая се поръсват с лешници и шоколад.

Лешниковото тирамису се поставя в хладилник, за да се охлади поне за 4 часа (най-добре за цяла нощ).

Да ви е сладко, приятели! 


 

Коментари към "Лешниково тирамису! Ммм…":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg