Любов от разстояние

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той

Светът става все по-малък, а възможностите, които ни предлага все по-големи... и по-далечни.

След като вече разбрахме, че в очите на мъжете жените с кариера са в пъти по-секси, сърце не ни дава да ви посъветвяме да зарежете онова примамливо предложение за специализация в чужбина в името на връзката си? Мъжете идват и си отиват, беше казал някой, а ние сме на мнение, че ако Единственият вече е дошъл, няколко (хиляди) километра няма да му попречат да си остане близо до вас – в буквалния или преносния смисъл.

Всъщност независимо в коя позиция се намирате – на заминаващия или на този който изпраща, добрата новина е, че живеем в 21-и век и Слава Богу има доста възможности, с които да се поддържа огъня между двама души. Е, и парфюмираните любовни писма все още могат да ви свършат работа, но колкото да вкарате доза романтика във връзката си. Няма да се впускаме в обяснения за това колко полезни могат да бъдат Skype, facebook и други тем подобни неща. Ето няколко фактора за поддържането близки отношения отдалечно разстояние, които е добре да не забравяте:

1. Комуникацията е всичко!
Фиктивни разговори от типа на „Как си?”, „Добре съм!”, „Имах малко проблеми, но ще ти разкажа, когато се видим.” стават само за отчитане на телефонни импулси. По важното обаче е да се стараете да споделяте с партньора си своите мисли, чувства, очаквания, страхове... И което е още по-важно – да изслушвайте неговите. Разбире се, че не винаги ще сте настроени за това, но все пак се опитвайте да провеждате такива разговори по-често. Само по този начин можете да сте сигурни, че когато се срещнете с любимия няма да имате чувството, че пред вас стои някой непознат.

2. Създайте си общи ритуали.
Ако си имате свой собствен ритуал, който да изпълнявате всеки път, когато се видите, на психическо ниво ще продължавате да се възприемате като двойка. Например можете да прекарвате известно време пийвайки бяло вино с различни сирена. Така ще се настроите и за повече разговори, а и за други приятни неща... Ако пък самата раздяла всеки път ви действа подтискащо, създайте си ваш начин на сбогуване. Нещо нетрадиционно, което няма да ви напомня, че след малко ви предстои да си кажете „Чао!”. Така ще избегнете тягосното чувство на очакване и ще бъдете по-отдадени един на друг до края на срещата си.

3. Оставете си време за правене на нищо!
Да, знаем, че когато не сте виждали гаджето си от доста време, ви се иска да оползотворите всяка свободна минута. Идва ви да си направите план график дори за любовните прегрешения, но недейте! Добре е да си оставите достатъчно време, за да можете двамата заедно просто да помързелувате и да прекарате спокойно времето си един с друг. Може да планирате едно – две интересни събития, но не се увличате. Освен ако не ви се иска да се надпреварвате с времето и да се ядосвате защо нищо не се получава така, както ви се иска.

4. Покажете си, че сте от един отбор.
Не забравяйте, че вие сте двойка, независимо дали в момента сте заедно или сте разделени. Старйте се постоянно да показвате на партньора си, че не спирате да мислите за него, чрез малки жестове. Дори ако само потърсите съвета му преди да вземете решение за нещо, пак ще му покажете, че държите на него.

5. „Чашата е наполовина пълна” – бъдете сигурна в това.
Вглеждайте се повече в положителните страни на това да имате връзка от разтояние. А те не са никак малко! Най-малкото така ще имате повече свободно време и пространство, за да вършите нещата, за които не ви остава време, когато сте с половинката си. А и забелязалили сте колко по-ухажвани в заведенията са жените, които са обвързани, но са излезли по женски. Те излъчват една особена самоувреност, която подлудява останалите мъже – и вашият също, но от ревност! Няма лошо да се позабавлявате, стига да не правите нещо, което ще нарани другия, разбира се.

6. Не идеализирайте партньора си.
Хората са казали „Далече от очите, далече от сърцето”, да обаче понякога се получава точно обратното. Колкото по-дълго не се виждате, а само си пишете, чувате се по телефона и си повтаряте колко си липсвате, толкова повечете украсявате неговия образ в ума си и започвате да си го представяте такъв какъвто всъщност не е. Това може и да е по негова вина – мъжете често обичат да се правят на герои и на думи да ни обещават какво ли не. Постарайте се обаче да не се размечтавате много-много и да не си съчинявате истории тип розов роман. Вероятността да те да се случат, когато отново се видите е малка, но затова пък вероятността да се разочаровате – доста голяма.

7. Доверието е преди всичко.
Дайте си сметка дали бихте могли да не виждате какво прави любимият ви, но въпреки това да му гласувате пълно доверие. Ако отговорът ви е „да” – чудесно. В противен случай обаче се замислете – наистина ли искате да се измъчвате от ревност и съмнения?

8. Бъдещето е във ваши ръце.
Ако искате вашата връзка от разтояние да просъществува, не бива да забравяте, че в един хубав момент тя трябва да спре да бъде от разстояние. Затова не спирайте да обсъждате взаимно плановете си за бъдещето и да търсите възможности да ги съчетаете така, че и двамата да бъдете доволни и най-важното по-близо един до друг.
 


 

Коментари към "Любов от разстояние ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg