Лятна супа. Френска

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Астрономическото лято може и още да не е дошло, но ние вече сме на гореща вълна и ни се хапват летни манджички. Ако и при вас е така, защо не пробвате тази рецепта за френска лятна супа „Вишисуаз”. Само името й звучи завъртяно, иначе се приготвя доста лесно. Ето как…

 

Необходими продукти:

1 глава кромид лук
400 гр. праз лук
200 гр. картофи
2 с.л. масло
1 л. пилешки бульон
100 мл. готварска сметана
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
пера от зелен лук за украса

 

Начин на приготвяне:

Обелете кромида и го нарежете на ситно. Почистете праза от зелените листа и останалото нарежете на кръгчета. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Загрейте маслото в тиган и запържете кромида за 1-2 минути. Прибавете праза и след още 1-2 минути картофите. Оставете сместа на огъня за 5 минути като постоянно разбърквате. След това сипете бульона и оставете да кипне и да се вари 30 минути до пълно омекване на зеленчуците.

Готовата супа се охлажда, а зеленчуците трябва да се извадят с решетъчна лъжица и да се смелят с блендер. Сипете отново бульона, подправете със сол и пипер, добавете и сметаната и загрейте на тих огън.

Отново оставете супата да се охлади този път в хладилника за 15 минути. Поднесете я поръсена с дребно нарязани пера зелен лук.


 

Коментари към "Лятна супа. Френска ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg