Лятната манджа на баба

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Когато бях малка и не спирах да скитосвам из село, баба набираше няколко зеленчука от градината и на бързо забъркваше нещо толкова вкусно, че аз винаги си облизвах чинията. Обожавах летните й манджи! Като ето тази, например, в която има патладжан, тиквички, домати, чушки и още, и още вкусни неща.

Понякога направо си я намазвах на филийка хляб и хуквах да играя навън, а друг път си я хапвах с бяло сирене. И вие можете да й се насладите по тези начини или пък просто да си хапнете само нея с удоволствие – всички варианти са вкусни! А ето и самата рецепта...

 

Необходими продукти:

3 малки патладжана
3 средно големи тиквички
2 големи глави стар лук
1 връзка пресен лук
2-3 червени чушки
3 големи домата
2 моркова
магданоз
олио
сол

 

Начин на приготвяне:

Изпечете чушките и патлажданите,обелете ги и ги нарежете на средно големи парчета.

Нарежете и стария ипресния лук на едро, а тиквичките, морковите и доматите настържете на едро ренде.

В тенджера загрейте мазнина и запържете стария лук, докато омекне.Към него прибавете морковите и запържете за 1-2 мин. След това добавете тиквичките и пресният лук, а след още 1-2 мин. - доматите, чушките и патладжана.

Оставете ястието да къкри на слаб огън. Готово е, когато старият лук омекне напълно.

Накрая посолете и сервирайте поръсено със ситно нарязан магданоз.

Да ви е вкусно! 


 

Коментари към "Лятната манджа на баба ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg