Миди по Бургаски

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

За всички, които вече копнеят да са край морето и не са от щастливците, които всеки ден чуват чайките, сме приготвили една рецепта, която ще ви отведе на родното Черноморие! Да, говорим за миди по Бургаски! Тези, които са ги пробвали, сигурно още не могат да забравят вкуса им. Но и да не сте ги опитвали никога, знайте, че със сигурност си заслужава да си ги забъркате, да си сипете чаша бяло вино и да се отдадете на това изкушение…

 

Необходими продукти:

1 кг. миди с черупките

1 ч. чаша ориз

1 глава лук

1 с. л. червен пипер

1 чаша бяло вино

4-5 с. л. зехтин

сол и черен пипер

връзка магданоз

лимон

 

Начин на приготвяне:

Измийте добре мидите и почистете черупките с нож или четка от полепналите по тях водорасли и песъчинки.

В подходяща тенджера загрейте зехтина и задушете предварително нарязания на ситно лук, докато стане леко прозрачен. Прибавете ориза и също го оставете да се задушава.

Овкусете с червен пипер, сол и черен пипер.

Долейте 3 ч. чаши вода и 1 чаша ароматно бяло вино.

Когато заври се прибавете мидите и ги оставете да врят. Периодично разбърквайте, докато оризът е готов, а мидите се отворят и напълнят с ориз.

Поднесете ги със свеж магданоз и лимони и си ги хапнете с ръце като загребвате ориза с черупките.

Да ви е вкусно!


 

Коментари към "Миди по Бургаски ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg