Миди по моряшки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

За всички, които обичат морето, избрахме една морска рецепта, с която поне за малко да е пренесем сред вълните. Хайде, момичета и момчета, запретвайте ръкавите и си спретнете едни миди по моряшки!

 

Необходими продукти:
2 кг миди
2 връзки магданоз
2 глави кромид лук
1 глава чесън
½ дафинов лист
2-3 стръка мащерка
1 щипка бял пипер
3-4 зърна черен пипер
1 ч. ч. бяло вино
100 г масло
3 ч. л. галета
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
Изстържете добре мидите и отстранете тези, които са отворени или повредени. Поставете ги в съд за варене и изсипете вода толкова, колкото да ги покрие. Добавете и 1 връзка нарязан магданоз, 1 глава ситно нарязан лук, чесъна и подправките без белия пипер.

Варете мидите 5 минути на силен огън. След това разклатете съда силно и ги оставете мидите да се варят, докато се отворят. От време на време се разклащайте съда, а когато всички миди вече са отворени, добавете част от маслото и отстранете съда от огъня.

Прецедете бульона, а и отделете черупките на мидите само от едната страна. След това подредете черупките с месото в подходящ съд.

Нарежете останалата глава лук на ситно и я поставете в отделен съд заедно с виното. Оставете сместа да се вари, докато обемът се намалее наполовина, след което прибавете 300 мл бульон от мидите и предварително запърженото в 1 с.л. масло брашно. Доварете сместа, докато се сгъсти и поръсете със сол и бял пипер.

Залейте мидите с получения сос и преди да сервиране ги поръсете с много магданоз! Можете да добавите и лимон за вкус!
 


 

Коментари към "Миди по моряшки ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg