Моногамията изчезва!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Свикнали сме да обвиняваме мъжете в полигамия и невярност, но истината съвсем не е толкова категорична и ясна. Всъщност, учените са установили, че моногамията е на път да изчезне и затова не са виновни само господата.

Според проучване на специалисти, изучаващи човешката сексуалност, моногамните са само 1% от цялото население на земята. Точно така, и в това число влизат и доста дами!

Специалистите обясняват това с факта, че разводите отдавна не са приемани като табу, дори напротив. Все повече хора (дори и привържениците на патриархалния строй), намират за по-лесно да търсят нов партньор, отколкото да се опитват да изгладят проблемите с настоящия.

Психолозите твърдят, че днес страх от обвързваме изпитват и доста потомки на Ева.

Еманципацията е другата евентуална причина за масовата полигамия. Все по-рядко се срещат домакини, които са готови да угодят, с цената на всичко, на своите съпрузи. Вместо това жените искат да работят, справят се отлично със служебните си задължения, децата и поддържането на перфектния си външен вид. Да, как да не се зачудиш, трябва ли ти наистина мъж?

Е, явно детската ни мечта да се видим в бяла рокля е на път да изчезне! Или пък точно обратното, това желание е толкова голямо, че искаш да бъдеш булка поне 3 пъти в живота си! Дали това не е бъдещето – всички да станем едно голямо семейство?


 

Коментари към "Моногамията изчезва! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg