Закачлива, много вкусна и здравословна рецепта за крем супичка. Както вече видяхте, прави се с Коантро, но то се слага накрая, затова любителите на по-традиционните вкусове могат спокойно да пропуснат тази стъпка.
За 4-ри порции ви трябват:
2 глави ситно нарязан лук
1 стрък ситно нарязана целина
1 стрък ситно нарязан магданоз
5-6 моркова
2-3 картофа
1 л. зеленчуков или пилешки бульон (а може и само вода)
2 с.л. олио
щипка бял пипер
2 с.л. Коантро
120 мл. течна готварска сметана
сол на вкус
Запържвате в олиото морковите, картофите, лука, целината и магданоза. Добавяте бульона или водата и оставяте зеленчуците да се варят, докато омекнат. Махате от котлона, добавяте белия пипер и солта. Ако сте ползвали бульон на прах, може и да не слагате сол. Слагате Коaнтрото и пасирате.
Сервирате в купички, като на всяка порция добавяте 30 мл. течна готварска сметана и украсявате с магданоз (или пресен босилек). Добър апетит!